Ένοπλες Δυνάμεις

Η χρονιά των “εξοπλιστικών” το 2019 για τη Ρωσία με διψήφιο αριθμό νέων πυραύλων και οπλικών συστημάτων – ΦΩΤΟ

Η Εταιρεία Τακτικών Πυραύλων της Ρωσίας αναμένεται να ολοκληρώσει 14 έργα έρευνας και ανάπτυξης για όπλα που θα εκτοξεύονται από τον αέρα και από τη θάλασσα εντός του 2019, με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις να ενισχύονται ολοένα και περισσότερα, με το 2019 να μπορεί να χαρακτηριστεί ως η “χρονιά” των εξοπλιστικών για τον Πούτιν και την στρατιωτική ενίσχυση της χώρας.

“Φέτος, έχουμε σοβαρά σχέδια, αφού πρέπει να ολοκληρώσουμε συνολικά 14 προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης οπλικών συστημάτων, τα οποία μέχρι στιγμής βρίσκονται σε εξέλιξη και ήδη έχουν επιδείξει έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας” , δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Boris Obnosov πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για όπλα-βλήματα που θα εκτοξεύονται από τον αέρα και από την θάλασσα”προσέθεσε στη συνέχεια, εννοώντας ότι τα οπλικά αυτά συστήματα θα εξοπλίσουν αεροσκάφη και πολεμικά πλοία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Αυτό ακριβώς επεσήμανε στη συνέχεια λέγοντας ότι “αρκετά από αυτά τα προγράμματα συνδέονται με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και με αντιπλοϊκούς πυραύλους, ενώ περίπου το ένα τρίτο των προγραμμάτων σχετίζονται με παράκτια πυραυλικά συστήματα, αλλά και με υποβρύχια οπλικά συστήματα”, ανέφερε ο κ.Obnosov.

Η Tactical Missiles Corporation είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικής εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στην πόλη Korolyov κοντά στη Μόσχα και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την προμήθεια βλημάτων, πυραύλων για τακτικά οπλικά συστήματα αεροσκαφών, πλοίων, των δυνάμεων ξηράς αλλά ακόμα αναπτύσσει και θαλάσσια υποβρύχια όπλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ωστόσο, εκτός από τις πληροφορίες για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους, μίλησε και τα όσα οπλικά συστήματα έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ρωσικό οπλοστάσιο και χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις της Συρίας.

Ο κ.Obnosov χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τα οπλικά συστήματα της εταιρείας του “απέδειξαν την αξία τους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους σε σχέση με άλλα αντίστοιχα της διεθνούς αγοράς”.

“Οι έξυπνες βόμβες έχουν μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες, ενώ έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους [στη Συρία], παρά το κόστος τους και πιστεύω ότι είμαστε σε ισότιμη βάση με τους ανταγωνιστές μας”, ανέφερε ο Διευθύνων σύμβουλος.

Οι δοκιμές των όπλων σε ένα πραγματικό περιβάλλον μάχης είναι πάντα χρήσιμες τόσο για τους κατασκευαστές και όσο και τους αρμόδιους για την παραγωγή των όπλων, είπε ο Obnosov, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “μόνο σε πραγματικές συνθήκες, στο θέατρο των επιχειρήσεων, [οι δοκιμές – χρήσεις] δίνουν νέα περιθώρια σκέψης, αναθεώρησης και κατ’ επέκταση βελτίωσης των όπλων”.

TASS / tass

Πηγή: http://www.onalert.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας