Διατροφή & Υγεία

Οι έφηβοι που καπνίζουν και τρώνε fast food γερνούν τον εγκέφαλό τους κατά έξι χρόνια

Η νικοτίνη και το fast food προκαλούν μπορεί να επηρεάσουν τις μαθησιακές δυνατότητες των εφήβων και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο των εφήβων, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας

Τσιγάρο και fast food γερνούν τον εγκέφαλο των εφήβων κατά έξι χρόνια.

Έρευνα δείχνει πως, η νικοτίνη και το γρήγορο φαγητό προκαλούν στους έφηβους ανεπανόρθωτες βλάβες στη μνήμη και τη μαθησιακή τους ικανότητα.

Ο ρόλος της διατροφής και του τρόπου ζωής στη διάρκεια της εφηβείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 3.596 ατόμων από το 1980 έως σήμερα. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» , oι επιστήμονες μελέτησαν τον εγκέφαλο ατόμων – από την παιδική έως την ενήλικη ζωή- και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι εθελοντές που κάπνιζαν ή είχαν υψηλή χοληστερόλη, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν γερασμένο εγκέφαλο, περισσότερο από ότι θα έπρεπε να έχουν με βάση την ηλικία τους.

Η νικοτίνη και το fast food προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο των εφήβων, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εθελοντές επί 31 χρόνια, από το 1980 έως το 2011, παρακολουθώντας τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και τα ιατρικά τους αρχεία κατά την παιδική ηλικία, την εφηβεία και την ενηλικίωση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, ανεξάρτητα από το αν κατά την ενήλικη ζωή ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής, μια κακή διατροφή σε συνδυασμό με το κάπνισμα στη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλό μας.

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας