Η Κραυγή του Ενστόλου

Η ΕΛ.ΑΣ. από το κακό στο χειρότερο

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου,

Ενισχύσατε τις πεζές περιπολίες γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει περιπολικό που να κινείται.

Εν έτη 2019 οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι μόνοι τους. Πληρώνουν από τον πενιχρό μισθό τους για ατομικό
εξοπλισμό, στολές, εκπαίδευση και τα τελευταία μνημονιακά χρόνια δίνουν αγώνα για να συντηρήσουν και τα περιπολικά. Περιπολικά νεκροφόρες, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι 10-15 ετών με πολλά χιλιόμετρα ενώ οι ζημιές σ’ αυτά δεν επισκευάζονται με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο και όσα υπολειτουργούν να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε ακραίες συνθήκες πολλές φορές.
Αστυνομικοί με μειώσεις μισθών αλλά υψηλό αίσθημα ευθύνης βάζουν το χέρι στην τσέπη, αλλά ως πότε και τι να πρωτοπληρώσουν;
Να πληρώσουν για ν’ αλλαχθούν λάδια, τακάκια ή μπαταρίες.

Ποιος θα πληρώσει όμως μεγάλες ζημιές;
Και γιατί στο κάτω κάτω να πληρώσουν κάτι που θα πρέπει να τους παρέχει το Κράτος για να κάνουν τη δουλειά τους;
Έχουν καταντήσει ένα ολόκληρο Σώμα, επαίτες σε επιχειρηματίες που προσπαθούν μέσω δωρεών να καλύψουν την ανικανότητα της Πολιτείας.
Οικονομικές Υπηρεσίες δηλώνουν 2 σχεδόν μήνες μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ πως αδυνατούν να εγκρίνουν μεγάλα ποσά για δαπάνες επισκευής και συντήρησης ενώ η αντικατάσταση φθαρμένων έως και διαλυμένων ελαστικών φαντάζει όνειρο απατηλό.
Ίσως η λύση της Ηγεσίας είναι η ενίσχυση πεζών περιπολιών μιας και σε λίγο δεν θα υπάρχει περιπολικό να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Δώστε λύση άμεσα πριν να είναι αργά.
Απαιτείται άμεση προμήθεια νέων περιπολικών οχημάτων για όλη την επικράτεια και κυρίως για τις ανάγκες της Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Άμεση έκδοση εντολών επισκευής και συντήρησης του υπάρχοντος στόλου ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη αντικατάστασης ελαστικών.

Δεν πάει άλλο γιατί αφενός δεν μπορούμε να πράξουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον, αφετέρου μιλάμε για οχήματα που κινούνται σε αστικό περιβάλλον και αποτελούν κίνδυνο τόσο για εμάς όσο και για τους συμπολίτες μας.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας