Άμυνα Διπλωματία

Η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ μαζί με το τουρκικό GAZİANTEP στην…Μεσόγειο

Αν και η ελληνική πλευρά δεν «σηκώνει» την συνεργασία με την Τουρκία η γειτονική χώρα ανεβάζει κάθε συνεκπαίδευση με την Ελλάδα με στόχο να δείξει τόσο στην συμμαχία όσο και στην διεθνή κοινή γνώμη πως όλα πάνε καλά και στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Περιπολίες στην Μεσόγειο κάνει η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ, και αν και η Αθήνα διαφήμισε τις περιπολίες με το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην περίπτωση της τουρκικής φρεγάτας οι τόνοι είναι μάλλον χαμηλοί.

Η Τουρκία που έχει όμως κάθε λόγο να την προβάλει διαφημίζει την συνεκπαίδευση στην Μεσόγειο με το ελληνικό πλοίο και την ιταλική  ITS CARABINIERE.

Η συνεκπαίδευση έγινε με το καπέλο της ΝΑΤΟϊκής SNMG-2 με την Τουρκία να τονίζει πως η Τουρκία πρωταγωνιστεί στην ασφάλεια των θαλασσίων οδών στην Μεσόγειο, όταν αυτή πρώτα από όλους δυναμιτίζει κάθε ηρεμία στην Μεσόγειο και όχι μόνο.

Η «ταυτότητα» της ΑΙΓΑΙΟΝ

Η φρεγάτα με το βαρύ όνομα ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία  και τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση την 29-10-80 με την επωνυμία BANCKERT για το Ολλανδικό ναυτικό. Το 1992 αποφασίσθηκε η αγορά του, μαζί με άλλα δυο του αυτού τύπου, από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο οποίο και παραδόθηκε στις 14-5-93 μετονομαζόμενο σε ΑΙΓΑΙΟΝ.

Ο οπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει 1 πυροβόλο 76 χιλ. ΟΤΟ MELARA, 1 σύστημα εγγύς προστασίας PHALANX, HARPOON και SEA SPARROW. Επίσης 2  τορπιλοσωλήνες   και σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Πηγή: https://www.usay.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας