Άμυνα Διπλωματία

Η κατοχική Τουρκία προχωρά – Ο ΟΗΕ συγκαλύπτει

Βενιζέλος Κώστας

Οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και της Ελλάδος ανησυχούν Αθήνα και Λευκωσία. Ιδιαίτερα ενόψει του γεγονότος ότι, τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, δεν φαίνεται να προκύπτουν αποτελέσματα για την Άγκυρα μετά από τις παρεμβάσεις της.

Ο επεκτατικός σχεδιασμός της κατοχικής Τουρκίας, που προωθείται σε πολλά μέτωπα, πρέπει, σύμφωνα με τις έντονες υποδείξεις του Ερντογάν προς τους υφισταμένους του, να αποδώσοει σύντομα. Κι αυτό επί του παρόντος δεν φαίνεται, γι’ αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις προς πιο αδύνατους κρίκους.

Είναι σαφές πως μετά την υπογραφή της παράνομης συμφωνίας με τη Λιβύη η Τουρκία κινείται όχι με τόσο γρήγορα βήματα. Έχει στείλει μικρό αριθμό στρατιωτών, των ειδικών δυνάμενων, γύρω στους 200, που είναι εκπαιδευμένοι κυρίως στα θέματα ηλεκτρονικού πολέμου. Είναι δε αμφίβολο εάν προλάβει να στείλει ενισχύσεις πριν καταρρεύσει το καθεστώς της Τρίπολης.

Σημειώνεται συναφώς ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τον Τούρκο ομόλογό του να μη στείλει στρατεύματα στη Λιβύη. Αυτό το ζήτημα ήταν και βασικός λόγος διαφωνίας τους. Αναφορικά με τις εξαγγελθείσες σεισμικές έρευνες στην περιοχή της Κρήτης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οτιδήποτε νεότερο. Είναι και το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο Ελλάδα και Κύπρο. Δηλαδή, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή: https://slpress.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας