Εθνικά Θέματα

Η μικρή Θρακιώτισσα που τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο και ο ακρίτας εθνοφρουρός, που ύψωσε σημαία «Νίκη ή θάνατος» (Βίντεο)

Συγκλονιστικές στιγμές! Ταν ή επί τας με φόντο τα F-16!

Οι ακρίτες του Έβρου που οι αυλές των σπιτιών τους αγγίζουν τα σύνορα με την Τουρκία και τη Βουλγαρία δεν περιμένουν τις εθνικές εορτές για να υψώσουν τη γαλανόλευκη και να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο. Αυτό το κάνουν κάθε μέρα στέλνοντας μηνύματα σε όλο τον ελληνισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η αλήθεια είναι πως περιμένουν τις εθνικές εορτές για να παρελάσουν και η θλίψη τους είναι μεγάλη που λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπόρεσαν να ζήσουν όπως θα ήθελαν τους εορτασμούς για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Από τα μπαλκονάκια των σπιτιών τους έως τις τελευταίες πιθαμές ελληνικής γης, σεμνά και ταπεινά αλλά πάντα με τη δύναμη της ψυχής και το σθένος του Εβρίτη ακρίτα. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας έκαναν και την Τετάρτη (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) το χρέος τους έναντι στην πίστη τους στη μνήμη των προγόνων τους.

Η μικρούλα με την παραδοσιακή στολή της Θρακιώτισσας στέκεται προσοχή μπροστά από τη γαλανόλευκη και τραγουδάει τον Εθνικό Υμνο.

Το μπαλκονάκι της είναι στα πρώτα προσφυγικά σπίτια της Νέας Βύσσας ο δρόμος που φαίνεται στο βάθος έπειτα από 800 μέτρα οδηγεί στον φράχτη των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ο ακρίτας του… Εθνους
Συγκινητικός και ο Παναγιώτης Κυργιαλάνης από το χωριό Δίλοφο στο τριπλό σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας στον τελευταίο λόφο της Ελλάδας ύψωσε σημαία που έγραφε «Νίκη ή θάνατος – Ταν ή επι τας» και ντυμένος με τη στολή του εθνοφρουρού τίμησε την ημέρα μαζί με 28 ηλικιωμένους του πρώτου (και όχι του τελευταίου) χωριού της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οπως είχε αποκαλύψει στο ethnos.gr σκοπός της ζωής του είναι να τοποθετήσει μία μεγάλη ελληνική σημαία στο τριεθνές καθώς στη θέση της έχει τοποθετηθεί μία σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: https://europost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post