Πολιτική

Η όψιμη «αυλή» του Προ.Πο.

Της Θάλειας Χούντα

 

Όπως σε όλα τα ¨καθώς πρέπει¨ Υπουργεία στη χώρα μας με τους αντίστοιχους πολιτικούς προϊσταμένους, χωρίς να εξαιρούμε και τους υπηρεσιακούς, που διατηρούν ή δημιουργούν την κατάλληλα και απαραίτητη ¨αυλή¨, το Υπουργείο Πρ.Πο απέκτησε και αυτό την όψιμη «αυλή» του;

Και να ήθελε κάποιος να μην επισημάνει το γεγονός αυτό, η όλη προσπάθεια γίνεται τόσο φανερά, που αρχικά προκαλεί ερωτηματικά και στην συνέχεια γέλια. Εύκολα ανατρέχεις και βρίσκεις π.χ. άρθρα που αναφέρονται στον … τάδε Υπουργό – με ονοματεπώνυμο μόνο – ενώ τα πρόσφατα άρθρα αναφέρονται ως «ο κ. Υπουργός». Επίσης, εύκολα ανατρέχεις και βρίσκεις π.χ. άρθρα για τον … τάδε Αρχηγό, ενώ τα πρόσφατα άρθρα αναφέρονται ως «ο κ. Αρχηγός».

Και αν αυτή η «αυλή» απαρτιζόταν από υπηρεσιακούς παράγοντες, θα μπορούσε ίσως κάποιος να το καταλάβει. Εδώ που φαίνεται να απαρτίζεται από μή υπηρεσιακούς παράγοντες, τι να καταλάβει κάποιος και τι να μην υποθέσει; Το πρόβλημα βέβαια εντοπίζεται κυρίως σε αυτούς, που για τους δικούς τους λόγους πλησιάζουν την όποια εξουσία και έχουν την αίσθηση, πως οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν.

Και μιας και είναι τέτοιος καιρός, μπορώ να τους ευχηθώ ¨καλό τρύγο¨ σε όσα κάνουν ή φαντάζονται ότι κάνουν ή πιστεύουν ότι θα κάνουν.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας