Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Η «πολυσυζητημένη» φιλία της Θάλειας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Της Θάλειας Χούντα

Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει αποδέκτης έντονων ‘’προβληματισμών’’ σχετικά με την γνωριμία και τη φιλία μου με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικό προσωπικό αλλά και ανώτεροι αξιωματικοί με ενημερώνουν ότι συγκεκριμένοι κύκλοι μέσα από στην ΕΛ.ΑΣ επιθυμούν διακαώς να γνωρίζουν τα πάντα περί της φιλικής μου σχέσης με τον Αρχηγό.

Γνωρίζω, ότι από τους αστυνομικούς αυτούς κανένας δεν θα έχει το θάρρος να ρωτήσει ευθέως τον ίδιο τον Αρχηγό τόσο λόγω της θεσμικής του θέσης όσο και του χαρακτήρα του.

Θα ήθελα λοιπόν να δώσω εγώ μια απάντηση και μάλιστα δημοσίως αφού άπαντες γνωρίζουν ότι είμαι λάτρης του δημοσίου διαλόγου και των θαρραλέων αποκαλύψεων.

Σε τελική ανάλυση εγώ ούτε να φοβηθώ κάτι ούτε ‘’δεμένα τα χέρια’’ έχω.

Να εξηγηθώ μια και καλή…

Καταρχάς, η γνωριμία μου με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. δεν αφορά κανέναν άλλον παρά μόνο τους δυο μας. Ο ίδιος κάνει, όσο μπορεί, την δουλειά του και εγώ κάνω τη δικιά μου.

Θα μπορούσα, να δημοσιεύσω φωτογραφίες που αποδεικνύουν πράγματα, όμως δεν το κάνω.

Θα μπορούσα, να δημοσιεύσω μηνύματα στο κινητό αλλά και ηλεκτρονική αλληλογραφία, από την εποχή που ήταν Επιτελάρχης μέχρι και πρόσφατα, όμως δεν το κάνω.

Σίγουρα, δεν υπάρχει ανάγκη, να βάζω το «κύριος» μπροστά από τον τίτλο του – κάποιοι θυμήθηκαν, τελευταία, ακόμα και αυτό.

Σίγουρα, δεν υπάρχει ανάγκη, να αναφερθεί, ποια τηλέφωνα είχε αποθηκευμένα στο κινητό του ως «όχι». Ξέρει αυτός. Ξέρω και εγώ. ….άλλοι δεν ξέρουν….

Σίγουρα δεν υπάρχει ανάγκη να αποκαλύπτω τα αγαπημένα στέκια του που τα γνώρισε σε εμένα προσωπικά και την οικογένεια μου,

Άλλωστε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ είναι ένας πολύ «δύσκολος» άνθρωπος , ο οποίος μόνο έπειτα από τις πολλές συναντήσεις μας, με εμπιστεύθηκε και μου αποκάλυψε τον πραγματικό Κωνσταντίνο που κρύβει πίσω από τη στολή και τα αξιώματα.

Ένα Κωνσταντίνο που η οικογένεια μου στήριξε στην πραγματοποίηση των, απίθανων για εκείνον, ονείρων που έκανε θωρώντας τους πίνακες που κοσμούν το γραφείο του και που λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελούν δημιουργήματα δικά του.

Πρέπει να καταλάβουν «κάποιοι» ότι άλλο πράγμα είναι η προσωπική και οικογενειακή μου συμπάθεια και εκτίμηση στον άνθρωπο Κωνσταντίνο και άλλο η κριτική στο πρόσωπο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη πρώτη περίπτωση κρίνω προθέσεις και προσωπικά όνειρα. Στη δεύτερη, έργα.

Αυτά, για να λήξει το «θέμα» και να ασχοληθούν οι αστυνομικοί όχι με τις απορίες τους αλλά με την εργασία τους καθώς και το κουτσομπολιό δεν εμπίπτει, από ότι ξέρω, στον κύκλο των καθηκόντων τους.

Από την άλλη, αν συνεχίσουν, θα λάβουν δημοσίως την συνέχεια αυτής της απάντησης για να ικανοποιήσω το αίσθημα της περιέργειας τους αλλά και για να μπορέσουν να ασχοληθούν με το καθήκον τους που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

Την ασφάλεια αυτή που το τελευταίο διάστημα έχει ‘’απαχθεί’’ από τα πολυάριθμα καθημερινά κρούσματα εγκληματικότητας , σηματοδοτώντας με τον πιο περίτρανο τρόπο την ανεπάρκεια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας.

Αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλης αρθρογραφίας.

Αυτά.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post