Εθνικά Θέματα

Η Ρωσία επιστρέφει στα Σκόπια- Η ΕΕ παίζει επικίνδυνο παιχνίδι

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν δίλημμα με την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και αυτό οφείλεται στην αποτυχία της κυβέρνησης να συγκροτήσουν ένα αξιόπιστο σύστημα δικαιοσύνης και δεν έχει δώσει βάρος στο έγκλημα και τη διαφθορά στη χώρα, γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα των Σκοπίων.

Η όλη κατάσταση έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ που έχουν εστιαστεί στην επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες, αφήνοντας βουνά προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εν τω μεταξύ, παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι αγνοώντας τη βούληση των πολιτών για ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, καθώς υπάρχουν εξωτερικά σχέδια αποσταθεροποίησης.

Είναι γνωστό ότι η Βόρεια Μακεδονία δεν πληροί εκατό τοις εκατό τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ΕΕ, αλλά πρέπει να βρει μηχανισμούς που δώσουν προοπτικές στην περιοχή.

Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα βοήθειας προς τα Σκόπια, όπως έκανε κατά το παρελθόν τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Βουλγαρία, που υπήρχαν έντονες φιλορωσικές διαθέσεις.

Δεν έχει εκλείψει η δυνατότητα να έρθει η Ρωσία στα Σκόπια. Κάθε βήμα προς τα πίσω της ΕΕ, σημαίνει ένα βήμα μπροστά της Ρωσίας, η οποία έχει, ήδη, σημαντική παρουσία στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ανοίξει πολλά παραρτήματα του ιδρύματος «Ρωσική Ειρήνη», στη Βόρεια Μακεδονία, που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με διάταγμα.

Επιφανειακά η ρωσική αποστολή έχει στόχο τη διάδοση του πολιτισμού, της γλώσσας και των ρωσικών αξιών καθώς και την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Με το προηγούμενο καθεστώς στη χώρα είχε ευνοηθεί η ρωσική πολιτική και οικονομική επιρροή στη χώρα.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας