Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Η Συμφωνία των Πρεσπών καταργεί το «Μακεδονία Ξακουστή» στον ελληνικό στρατό

Ο Έλληνας στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος εξέφρασε την απογοήτευσή του σε εικαζόμενες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι παρελαύνοντες με το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» στην Ελλάδα, κατηγορώντας τις ελληνικές αρχές που υποστηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων, Νόβα Μακεντόνια.

Η «Μακεδονία Ξακουστή» είναι ένα εμβατήριο που οι Έλληνες στη Μακεδονία το θεωρούν πατριωτικό και ανεπίσημο ύμνο της περιοχής αυτής. Το τραγουδούν στις παρελάσεις και στις εθνικές εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο αντικομμουνιστικό εμβατήριο αναφέρονται τα ελληνικά κατορθώματα για την υπαγωγή της Μακεδονίας του Αιγαίου στην Ελλάδα και το διώξιμο των Βουλγάρων που κατέλαβαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ανάρτηση του Μ. Κωσταράκου:

Mikhail Kostarakos

Εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!! Που ειναι το πρόβλημά σας;

Τελευταία πολύς θόρυβος έγινε και συνεχίζεται να γίνεται για το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή». Έγιναν αρνητικά σχόλια και εκδόθηκαν απαγορεύσεις, αποβλήθηκαν μαθητές από Λύκεια των Αθηνών που το τραγούδησαν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να ενοχλήθηκε επειδή η Μπαντα του Λιμενικού Σώματος το παιάνισε στους δρόμους της Αθήνας και να ζήτησε εξηγήσεις. Η …
Συνεχίστε την ανάγνωση

youtube.com

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ-εμβατηριο παιζει η στρατιωτικη μπαντα Αθηνων ΑΣΔΕΝ με την διευθυνση του ταγματαρχη Αναστασιου Ρεμουνδου Τα πνευματικά δικαιώματα των videos ανήκουν στις…

Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

The Hellenic Information Team

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας