Απόψεις

Η θρασύτητα του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Tου ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Θα ανακαλύψει τη «γυμνή αλήθεια» για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για τις δικές του όμως δολοφονίες, εξαφανίσεις και φυλακίσεις αθώων πολιτών όχι μόνο δεν λέει ποτέ τη γυμνή αλήθεια, αλλά συσκοτίζει και καταδυναστεύει τα πάντα, ακόμα και τις σκέψεις των συμπατριωτών του. «Η Σαουδική Αραβία έκανε ένα σημαντικό βήμα αποδεχόμενη τη δολοφονία», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «μετά απ’ αυτό, περιμένουμε να αποκαλύψουν τους υπεύθυνους για αυτό το θέμα. Έχουμε πληροφορίες ότι η δολοφονία δεν ήταν στιγμιαία, αλλά προγραμματισμένη».

Το θράσος λοιπόν σε όλο του το μεγαλείο! Για τα δικά του συνεχή προγραμματισμένα εγκλήματα, εντός και εκτός της χώρας του, δεν λέει τίποτα. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων στη Νέα Υόρκη, «οι περισσότεροι δημοσιογράφοι φυλακίζονται στην Τουρκία από ό,τι σε οποιανδήποτε άλλη χώρα», ενώ για τη δολοφονία του Κασόγκι ανέφερε ότι ««η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΗΕ για να ξεκινήσει μια έγκαιρη, αξιόπιστη και διαφανή έρευνα».

Παρά τα βασανιστήρια, τον ακρωτηριασμό, τον αποκεφαλισμό ενός ανθρώπου μέσα σε μια διπλωματική αποστολή και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που ταυτίζεται με τη συμπεριφορά των διεθνών θεσμών και της διεθνούς διακυβέρνησης, η ιστορία εξαφάνισης του Κασόγκι, οι αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν, η αντίδραση του Ερντογάν και η σίγουρη πλέον –σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ– δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου με εντολή της ηγεσίας της χώρας του, κρύβει ευρύτερα γεωπολιτικά παιχνίδια, ιδιαίτερα στον μουσουλμανικό κόσμο. Η Τουρκία είναι βασικός σύμμαχος του Κατάρ, μιας χώρας που αντιμετωπίζει μποϊκοτάζ από τη Σαουδική Αραβία για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί ότι ο 33χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μπορεί να κυριαρχήσει ως ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. Η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να θυσιάσει τη σχέση της με το Ριάντ (οι Σαουδάραβες παράγουν το 1/10 της παγκόσμιας παραγωγής του «μαύρου χρυσού» και δίνουν δισεκατομμύρια για την αγορά αμερικανικών στρατιωτικών εξοπλισμών). Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, η Τουρκία απελευθέρωσε τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, επιδιώκοντας να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή όμως, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ο Ερντογάν θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του Κασόγκι και θα εμπλέκει τον πρίγκιπα, ενώ εκτιμάται ότι δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό για ένα νέο ανατολίτικο παζάρι, αποκομίζοντας συνεχώς περισσότερα οφέλη.

Πηγή: https://www.apopseis.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν