Άμυνα Διπλωματία

«Η Τουρκία κόβει τον μισθό σε όσους αντάρτες δεν θέλουν να μεταβούν στη Λιβύη»

Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής στη Βόρεια Συρία φέρονται να κόβουν τον παρεχόμενο μισθό στους αντάρτες που αρνούνται να ταξιδέψουν στη Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό του Λίβυου πρωθυπουργού αλ Σαράζ.

Όπως αναφέρει το «The Syrian Observer», πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης, ώστε να αυξηθεί η «εκστρατευτική» δύναμη των Τουρκμένων ανταρτών που η Άγκυρα αναπτύσσει στη Λιβύη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Τουρκία έχει επίσης καταφύγει στην υποχρεωτική στρατολόγηση εκτοπισμένων που κρατούνταν σε φυλακές.

Χρησιμοποιώντας εμπορικές πτήσεις, η τουρκική κυβέρνηση έχει μεταφέρει αρκετούς Σύρους αντάρτες στη Λιβύη, υποσχόμενη μεγαλύτερο μισθό και την τουρκική υπηκοότητα. Η παρουσία των ανταρτών στη Λιβύη έχει σκοπό να μην αλλάξει το status quo μεταξύ των παρατάξεων του αλ Σαράζ και του Χαφτάρ πριν την υπογραφή συμφωνίας εκεχειρίας και σχηματισμού νέας κυβέρνησης στη Λιβύη, όπου η παρουσία της παράταξης του αλ Σαράζ θα εδραιώσει την επιρροή της Άγκυρας στην Τρίπολη και θα διασώσει το μνημόνιο των θαλασσίων ζωνών που δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας