Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Η Τουρκία ψάχνεται: Δεν θέλει τα Su-35 ως αντικαταστάτη των F-35 (Video)

Ο επικεφαλής των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία δεν σκοπεύει να αγοράσει τα ρωσικά μαχητικά Su-35 στη θέση του αμερικανικού F-35, του οποίου η Ουάσιγκτον σταμάτησε την παράδοση λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πει επανειλημμένα ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης ανάλογου εξοπλισμού σε άλλες χώρες, εάν η Ουάσινγκτον αρνηθεί να πουλήσει στην Τουρκία της μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

«Η απόκτηση μαχητικών Sukhoi 35 από τη Ρωσία είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά δεν έχουμε σχέδιο να αντικαταστήσουμε ένα αεροπλάνο με άλλο. Κύριος στόχος μας είναι το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. Θα κάνουμε ό, τι είναι απόλυτα συμφέρον για τη χώρα μας», δήλωσε ο Ντεμίρ.

Η αποβολή της Τουρκίας

Τον Ιούλιο του 2019, οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Άγκυρα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανάπτυξης και κατασκευής του πολλαπλών ρόλων μαχητικού F-35 λόγω της παραλαβής από την Τουρκία της πρώτης παρτίδας συστοιχιών S-400.

Τον Δεκέμβριο, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στον τουρκικό Αμυντικό και Εξοπλιστικό τομέα για την υπόθεση των S-400, στο πλαίσιο σχετικού νόμου που έχει περάσει από το Κογκρέσο. Παρ ‘όλα αυτά, η Τουρκία συνεχίζει να κατασκευάζει κάποια εξαρτήματα του μαχητικού F-35.

Πηγή: onalert.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας