Ένοπλες Δυνάμεις

Η υπηρεσία χαρτών Yandex ίσως αποκάλυψε άθελά της απόρρητες στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας

Το Yandex Maps, είναι μια ρωσική υπηρεσία ψηφιακών δορυφορικών χαρτών, ανάλογη της Google Maps. Πρόσφατα παρατηρήθηκε πως πολλά σημεία στην Τουρκία «θολώθηκαν» ή απεκρύβησαν εντελώς, γεγονός που παραπέμπει σε τοποθεσίες που η Άγκυρα θέλει να κρατήσει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με άρθρο του Federation of American Scientists (FAS), το Yandex προχώρησε σε «λογοκρισία» πολλών σημείων σε Τουρκία και Ισραήλ, γεγονός που ίσως παραπέμπει σε αιτήματα των δυο αυτών κυβερνήσεων προς την εν λόγο υπηρεσία, να αποκρύψει διαβαθμισμένες περιοχές.

Αυτό όμως σημαίνει πω το Yandex, άθελά του (;), αποκάλυψε ένα θησαυρό γνώσης σε υπηρεσίες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για νέες ή να διασταυρώσουν τις ήδη γνωστές διαβαθμισμένες τοποθεσίες.

Η διαφορά σε σχέση με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες του γνωστού Google Maps, σε σχέση με το Yandex Maps, είναι πως το δεύτερο απέκρυψε περιοχές μόνο στη Τουρκία και το Ισραήλ. Το Yandex «θόλωσε» εκτός των γνωστών στρατιωτικών εγκαταστάσεων (πχ, Ιντσιρλίκ), ακόμη και κτήρια ή οικοδομικά τετράγωνα εντός πόλεων, δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον είναι αρκετά «περίεργος», να δει την τοποθεσία και τις διαστάσεις αυτών των χώρων με μοναδική ακρίβεια.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας