Απόψεις

Ιδιαίτερο Πάσχα!

Συνεχίζονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνoϊού και συνακόλουθα, συνεχίζει η ζωή μας στους ρυθμούς που αναγκαστικά μας έχουν επιβληθεί. Ρυθμοί ξένοι με όσα γνωρίζαμε, με όσα βιώναμε, με τη νοοτροπία μας κ.λπ.

Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Τους έχουμε αποδεχτεί; Κανένας δεν μπορεί, να αποδεχτεί δεσμεύσεις και καραντίνες. Τους έχουμε κατανοήσει όμως, ως προς τον σκοπό τους και έτσι, τους ακολουθούμε. Το διακύβευμα εν προκειμένω είναι τόσο απλό αλλά συνάμα και τόσο μεγάλο: η υγεία μας, η ζωή μας.

Οι γιορτινές ημέρες κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση, αφού το Πάσχα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικογένεια και τα μακραίωνα έθιμά μας. Και σε αυτά τώρα πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και όχι των πολιτικών.

Άρα, δεν υποκρύπτουν πολιτικές ή άλλες συναφείς σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, οι στιγμές αποκτούν τη σημασία τους, σύμφωνα με αυτά που νιώθουμε και αυτά που δίνουμε στον άλλον, να καταλάβει. Και το κάθε συγγενικό πρόσωπο αντιλαμβάνεται, αυτά που νιώθουμε και κανένας δεν θα παρεξηγήσει την ιδιαιτερότητα των φετινών εορταστικών ημερών.

Ο Χριστός με την Ανάστασή Του ύμνησε καλύτερα όλων την αξία της ζωής. Αυτής της ίδιας ζωής που δοκιμάζεται με τον κορωναϊό και την οποία οφείλουμε, να προστατέψουμε και εμείς. Ας έχουμε αυτό ως πρώτη σκέψη μας και όλα τα υπόλοιπα θα κυλήσουν πιο ήρεμα. Η ευχή «Χριστός Ανέστη» έχει ιδιαίτερο νόημα φέτος και όλοι αντιλαμβανόμαστε την κυριολεκτική της έννοια.

Το δε «στην υγειά μας», όταν θα τσουγκρίσουμε τα ευχετήρια ποτήρια, αποκτά άκρως κυριολεκτικό νόημα.

Σκοπός είναι, να είμαστε όλοι πάλι παρόντες στο μετά τον κορωνoϊό προσκλητήριο. Με την ψυχική δύναμη που έχει επιδειχθεί αλλά και τα αποθέματα καρδιάς που έχουν κατατεθεί, το αύριο θα είναι πιο διαχειρίσιμο, όσες δυσκολίες και αν εμπεριέχει. Και σίγουρα, όλες οι πρωτόγνωρες και σκληρές εικόνες που μας έχουν αποτυπωθεί, μέσα απ’ όσα περνάμε, θα μας κάνουν και καλύτερους ανθρώπους τόσο με εμάς όσο και με τον συνάνθρωπό μας.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Καλή υγεία σε όλους!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας