Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Ήμαρτον … Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.

της Θάλειας Χούντα

Ποιος Μακρόν; Ποιος πρωθυπουργός; Μία είναι Η Είδηση, που χθες συντάραξε το πανελλήνιο και συγκεκριμένα την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε από τα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης!!!

Και εκεί, τί συνάντησε; Τους συμμετέχοντες αστυνομικούς στην διαμαρτυρία τους, για όσα επαίσχυντα συμβαίνουν εις βάρος τους. Και τί τους είπε ο Αρχηγός; Να είναι ήσυχοι, να μην κάνουν επεισόδια και όσο μπορεί και του επιτρέπεται, θα βοηθάει …

Για τόσο σοβαρές και βαθυστόχαστες δηλώσεις μιλάμε. ¨Πάγωσαν¨ όλοι από την συσσωρευμένη σοφία των λόγων αλλά και την ¨βοήθεια¨ που έρχεται από … ψηλά.

Το «Όσο μπορεί και του επιτρέπεται, θα βοηθάει» είναι ένα σημείο, που χρήζει περεταίρω ανάλυσης, για να μπορέσουν όλοι, να κατανοήσουν το μεγαλείο της κίνησης αυτής – της βοήθειας.

Ερώτημα πρώτο: από πού μπορεί ο Αρχηγός, να μην δύναται, να πράττει;

Ερώτημα δεύτερο: από πού μπορεί ο Αρχηγός, να μην του επιτρέπεται ή να τον περιορίζουν στο να πράττει;

Απάντηση μία: από τον αν. υπουργό Ν. Τόσκα.

Κοινώς, αν δεν είχε την έγκριση του αν. υπουργού, βασίμως τίθεται εν αμφιβόλω τόσο η βόλτα του Αρχηγού όσο και τα λεγόμενά του. Και για να πούμε την αλήθεια, αυτά που είπε στους αστυνομικούς ο Αρχηγός, δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Ο Αρχηγός πρέπει ή να λέει κάτι ή να μην λέει τίποτα.

Επιπλέον, ρώτησε για τις συνθήκες εργασίας και τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία εν όψει της ΔΕΘ.

Ήταν ανάγκη, να ρωτήσει; Δεν ξέρει τις συνθήκες και το ωράριο εργασίας των μάχιμων αστυνομικών;

Να σου απαντήσω εγώ: Όλα είναι τέλεια! Ονειρεμένα! Και σύμφωνα με τις διαταγές και τους κανονισμούς!

Πιστεύω μόνο, να μην συνέπεσε η επίσκεψη του Αρχηγού, με την ώρα που οι αστυνομικοί ήταν στην απόλαυση του μισού σάντουιτς και του ολόκληρου μικρού μπουκαλιού νερό. Από την χαρά τους απορώ, πως δεν τον πήραν στα χέρια οι αστυνομικοί και να τον περιφέρουν στην πόλη.

Τέλος, η όποια προσπάθεια γίνεται, για να παρουσιαστεί σαν κάτι μεγαλειώδες, αυτό που έκανε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., έχει πέσει στο απόλυτο κενό και ήδη προκαλεί γέλια και σχόλια. Δεν υπάρχουν πια Ινδιάνοι, που να τους χαρίζουν καθρεφτάκια και να μένουν εκστασιασμένοι.

Όσο για την κοντινή ένστολη φωτογραφία του Αρχηγού, είναι από το προσωπικό μου αρχείο και την ημέρα της επίσημης αναλήψεως των καθηκόντων του. Τότε, που όλα ήταν ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων. Ακριβώς όπως και σήμερα.

Ήμαρτον Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post