Διεθνή

Independent: Άνοδος των ακροδεξιών και εθνικιστών στις Ευρωεκλογές

Το Ινστιτούτο Cattaneo προβλέπει ότι οι ευρωσοσιαλιστές θα υποχωρήσουν στο 19,7% και το ΕΛΚ στο 25,1%

Την άνοδο των ακροδεξιών και εθνικιστικών κομμάτων στις Ευρωεκλογές, τα οποία θα ωφεληθούν από την μεγάλη πτώση τόσο της κεντροαριστεράς, όσο και της κεντροδεξιάς, επισημαίνει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Όπως αναφέρει, τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης φέρονται για πρώτη φορά να κερδίζουν κάτω από 20% στις δημοσκοπήσεις, πριν από τις εκλογές στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται σε πτωτική πορεία προς το 25,1% από 32% στις προηγούμενες εκλογές,σημειώνοντας ακόμη πιο μεγάλη πτώση, αλλά από υψηλότερη βάση.

Αναλυτικά, τα κόμματα της κεντροαριστεράς αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να κερδίσουν λιγότερο από το 20% των ψήφων σε ολόκληρη την Ευρώπη στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα χαμηλό επίπεδο για τους σοσιαλδημοκράτες. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Ιταλικό Ινστιτούτο Cattaneo, διαπίστωσε ότι τα κόμματα τόσο της κεντροαριστεράς, όσο και της κεντροδεξιάς, θα μπορούσαν να χάσουν πολλές έδρες στις εκλογές του επόμενου έτους, ώστε να μην έχουν πλέον πλειοψηφία μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αντίθετα, τα κόμματα της ακροδεξιάς και των εθνικιστών φέρονται να ωφελούνται. Οι απώλειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, επειδή η σοσιαλιστική ομάδα χάνει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της κεντροαριστεράς της Ευρώπης, το Εργατικό Κόμμα, το οποίο δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω του Brexit. Η μελέτη του Istituto Cattaneo συγκεντρώνει δεδομένα από δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη την ήπειρο και διαπιστώνει, ότι οι σοσιαλιστές θα κερδίσουν πιθανώς 19,7% από 24,9% που είχαν λάβει στις τελευταίες εκλογές του 2014.

Η κεντροδεξιά ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται σε πτωτική πορεία προς το 25,1% από 32%. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, οι εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν σε «σημαντική μείωση των εδρών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των σοσιαλιστών», καθώς και «ενίσχυση των Ευρωομάδων στις οποίες οι λαϊκιστικές δυνάμεις είναι παρούσες».

Πηγή: https://www.news.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας