Πολιτική

Υπ. Δικαιοσύνης: «Κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε»

Ανακοίνωση για το θέμα του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει πως:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας καθώς όπως υποστηρίζουν «απήγαγαν το παιδί τους» και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον ‘Αγιο Δημήτριο. Σε απεργία πείνας και δίψας με το ίδιο αίτημα προχωρά και η 25χρονη συλληφθείσα, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Χθες υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα, ενώ σήμερα η 48χρονη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας