Απόψεις Σώματα Ασφαλείας

Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει Παρακράτος;

Screenshot_5Της  Θάλειας Χούντα

Όσο και να θέλω, να μην σχολιάζω τον αγαπητό Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και να τον αφήσω ήρεμο, να περάσει σε ευχάριστο κλίμα τις τελευταίες γιορτές του σαν εν ενεργεία, είναι κάποια γεγονότα, που ξεπερνούν κάθε καλή μου επιθυμία.

Κάλεσα σε σταθερό τηλέφωνο της ΓΑΔΑ, για να ρωτήσω για την πορεία κάποιου εγγράφου μου και αίφνης … απάντησε αστυνομικός, που μου ανακοίνωσε, ότι κάλεσα την Υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. Σκέφτηκα, ότι έμπλεξαν οι γραμμές, του συστήθηκα, ζήτησα τον συγκεκριμένο αξιωματικό που με ενδιέφερε και μου είπε, ότι δεν γνωρίζει κανέναν – αν και Υπηρεσία Πληροφοριών. Στην συζήτηση δε, μου ανακοίνωσε περιχαρής, ότι για το επίπεδο της εργασίας της η συγκεκριμένη Υπηρεσία «παίρνει τα εύσημα από τον ανώτερό της και από τους πελάτες της»!!!

Κρίνοντας από το ύφος και το περιεχόμενο της απάντησης, θα προκαταλάβω την άγνοιά μου και θα υποθέσω βάσιμα, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία υπάγεται σ’ εσένα Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ. Τα «εύσημα» εξ’ άλλου μόνο Εσύ μπορείς να τα απονείμεις!

Και ανεξαρτήτως αν υπάγεται η υπηρεσία αυτή σ’ εσένα, εσύ οφείλεις να τα γνωρίζεις όλα που συμβαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό της γνώσης σου μπορείς να ενημερώσεις την Ελληνική κοινωνία, τι σόι «πελάτες» έχει η Υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ.; Τι υπηρεσίες παρέχει στους «πελάτες»; Πόση είναι η χρέωση για τις υπηρεσίες αυτές; Ποιος νόμος επιτρέπει στην Υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. να πουλάει τα αποτελέσματα των ερευνών της;

Στην πράξη, μιλάμε ευθέως για παρακράτος της ΕΛ.ΑΣ., που λειτουργεί καλυμμένα μέσα στους δημοκρατικούς θεσμούς, το οποίο παρακολουθεί πολίτες εν αγνοία τους και εκ των υστέρων πουλάει τις κασέτες της παρακολούθησης. Δηλαδή, το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και τους νόμους τους καταστρατηγεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. Μπράβο! Η νομιμότητα έχει αποκτήσει άλλο νόημα επί των ημερών σου Αρχηγέ της ΕΛ.ΑΣ.!

Και για να μην θεωρηθεί, ότι απασχολώ δωρεάν την Υπηρεσία, να μου πεις, πόσο κόστισε η χρέωση για τον κόπο που έκανε ο αστυνομικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., για να μου απαντήσει και που θέλεις να στείλω το αντίτιμο. Αν είναι τζάμπα αυτή η προσφορά της Υπηρεσίας, μπορείς να την εντάξεις στην γενική παρακολούθηση που μου γίνεται εδώ και πολλούς μήνες και να καλημερίσεις τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, όπως κάνω εγώ σε κάθε τηλεφωνική συνδιάλεξή μου. Μην νομίσουν οι άνθρωποι, ότι είμαι και αγενής. Όσο για το ¨μπλέξιμο των γραμμών¨ που πιο πάνω σου αναφέρω, μην το πιστεύεις. Και οι δυο μας ξέρουμε, ότι μάλλον ο συγκεκριμένος αστυνομικός βιάστηκε να απαντήσει στο κινητό μου τηλέφωνο, γιατί δεν γνωρίζει καλά τον χειρισμό των μηχανημάτων παρακολούθησης και πρέπει να είναι καινούριος στην Υπηρεσία.   

Συνέχεια πολιτική και δικαστική θα υπάρξει σίγουρα και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε.

αρχείο λήψης

Πηγή: dialogoi.gr