Η Κραυγή του Ενστόλου

Ήρθε η ώρα να καθαρίσει από την πολιτική ζωή της χώρας “η κόπρος του Αυγεία”

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν από τη συνομιλία του πρώην Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Επικεφαλής των Ερευνών για τη φωτιά στο Μάτι είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ για μία σύγχρονη χώρα.
Ο πρώην Αρχηγός που είχε ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη για τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Κρατικής Μηχανής στο Μάτι φέρεται να παροτρύνει τον Επικεφαλής των Ερευνών να ΦΟΡΤΩΣΕΙ την τραγωδία στον άνεμο, στην άναρχη δόμηση και στην πευκώδη βλάστηση και να τον προειδοποιεί με ΑΓΟΡΑΙΕΣ εκφράσεις ότι στην αντίθετη περίπτωση θα έχει ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ είτε από τους Ανωτέρους του στο Πυροσβεστικό Σώμα είτε από τους Πολιτικούς του Προϊσταμένους.

Θυμίζει μάλιστα περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος για να τιμωρήσουν κάποιον συνάδελφό τους ή για να τον οδηγήσουν σε Αποστρατεία ΔΕΝ έστελναν ΕΠΙΤΗΔΕΣ αεροπλάνα σε φωτιές για τις οποίες είχε εκείνος την ευθύνη, παίζοντας ΠΟΛΙΤΙΚΑ παιχνίδια εις ΒΑΡΟΣ της ΖΩΗΣ και της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ του Ελληνικού λαού.

Απίστευτα όμως ήσαν και όσα προέκυψαν από την υπόθεση Novartis, όπου με απόφαση των Ελληνικών Αρχών ένα Διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς Γιατρών από μία Φαρμακοβιομηχανία μετατράπηκε σε Πολιτικό σκάνδαλο.
Διότι κάποιοι εκβιαζόμενοι, προφανώς, κουκουλοφόροι μάρτυρες με αναπόδεικτες και φανταστικές μαρτυρίες κρέμασαν στα μανταλάκια δέκα Πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και δύο πρώην Πρωθυπουργούς, αντιπάλους της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βρισκόταν στην Εξουσία.

Ο στόχος ήταν εμφανής.
Να λερωθούν οι Πολιτικοί αντίπαλοι για να κερδίσει τις εκλογές η Κυβέρνηση του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ.
Όπως όλα δείχνουν η υπόθεση αυτή στήθηκε βήμα – βήμα σε συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού Δημήτρη ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με Στελέχη της Δικαιοσύνης δηλαδή με την Εισαγγελέα Διαφθοράς και των βοηθών της.

Μια υπόθεση που ποτέ δεν θα είχε προχωρήσει εάν οι Εισαγγελείς έκαναν σωστά τη δουλειά τους και δεν ενεργούσαν ως το μακρύ χέρι της Εκτελεστικής Εξουσίας.
Είναι δύο μόνο παραδείγματα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών που δείχνουν ότι οι Θεσμοί, ο ακρογωνιαίος λίθος του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας, παραμένουν έρμαιο κάθε Πολιτικής Εξουσίας στην Ελλάδα και παραβιάζονται με μεγάλη ευκολία ιδιαίτερα σε περιόδους όπου η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να επιβάλει τις θέσεις της.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωστόσο σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, 200 χρόνια μετά την ίδρυσή της και σχεδόν 40 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην έχουν ακόμη οικοδομηθεί οι απαραίτητοι εκείνοι Μηχανισμοί που ν’ αποτελούν φραγμό για την Εκτελεστική Εξουσία να επεμβαίνει, να επηρεάζει και πόσο μάλλον να ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ή να ΕΚΒΙΑΖΕΙ τη Νομοθετική Εξουσία.
Είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας να μην υπάρχουν τον 21ο αιώνα τρόποι ώστε ένας εμπειρογνώμονας που ερευνά τις ευθύνες για μία καταστροφή να μην είναι θωρακισμένος από εξωγενείς παρεμβάσεις στο έργο του ώστε να φέρει εις πέρας με ικανοποιητικό τρόπο την αποστολή του χωρίς να απειλείται από τους Ανωτέρους του.

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις Σώματα Εσωτερικών Υποθέσεων που τιμωρούν αυστηρά τους παραβάτες και προστατεύουν τους Ελεγκτές.
Πώς μπορούμε να περιμένουμε να έρθουν στη χώρα μεγάλες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ όταν ο επιχειρηματίας που θα φέρει τα χρήματά του δεν θα είναι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με αξιοκρατικό και ορθά Δικονομικό τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ένα δίκαιο αποτέλεσμα σε μία αντιδικία του με το Ελληνικό Δημόσιο ή κάποιον άλλο επιχειρηματία;

Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται ν’ αποκτήσει κάποτε έναν σύγχρονο Κρατικό τομέα ο οποίος θα λειτουργεί αποτελεσματικά και γρήγορα και θα στελεχώνεται από Επαγγελματίες που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Είναι τρελό κάθε νέα Κυβέρνηση με το που παίρνει την Εξουσία να τοποθετεί σε χιλιάδες θέσεις του Κρατικού Μηχανισμού διάφορους ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ Πολιτευτές, Αφισοκολλητές και Κομματικούς εγκάθετους και να θεωρείται μάλιστα απόλυτα λογικό να υπάρχουν αυτοί οι διορισμοί με το πρόσχημα της προώθησης των ανθρώπων εμπιστοσύνης της εκάστοτε Κυβέρνησης και την επιβράβευση της Κομματικής Βάσης.

ΜΟΝΟ αν ΟΛΑ τα Κόμματα Εξουσίας δημιουργήσουν αξιοκρατικούς Μηχανισμούς στο Δημόσιο, όπως ήταν π.χ το Πρόγραμμα OPENGON που έπαψε πλέον να αξιοποιείται, θα μπει φρένο στην Κομματική Καμαρίλα και θ’ αποφύγουμε στο μέλλον μια σειρά φιάσκων και προσπάθειες σκευωρίας σαν αυτή της Novartis και επιχειρήσεις ανικανότητας και εν συνεχεία συγκάλυψης σαν αυτές που υπήρξαν στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Μάτι.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας