Άμυνα Διπλωματία

Ισραήλ: Μηδέν από τεχνολογία η Τουρκία – Θα σκάσουν τα στρατιωτικά πρότζεκτ της

Διονύσης Αντωνέλλος

Ισραήλ: Η Τουρκία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα που θα έπρεπε να ζητήσει την διάσωση της οικονομίας της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η οικονομία είναι σημαντική επειδή οι στρατοί και ακόμη περισσότερο οι πόλεμοι κοστίζουν χρήματα», αναφέρει η ισραηλινή Ηaaretz.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η πίεση που προκύπτει στην τουρκική οικονομία από τους πολέμους του Ερντογάν επιδεινώνει ήδη τον βεβαρημένο προϋπολογισμό της χώρας, καθώς ο τουρκικός στρατός εκτιμάται ότι ευθύνεται για το ένα τέταρτο των κυβερνητικών δαπανών στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν ξόδεψε για την ανάπτυξη της τουρκικής βιομηχανίας 11 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, το 14ο μεγαλύτερο στρατιωτικό μπάτζετ στον κόσμο, όμως σύμφωνα με τους Ισραηλινούς «δεν έχει ακόμη το τεχνολογικό βάθος να κάνει την Τουρκία στρατιωτικά ανεξάρτητη».

Η Τουρκία εξακολουθεί να βασίζεται σε εισαγόμενα εξαρτήματα, κυρίως κινητήρες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Think Tank, Carnegie Endowment, τα άρματα μάχης Altay, το μίνι-αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, το οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci (σ.σ. πρόκειται για τα τουρκικά drone Bayraktar) και το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών θα αντιμετωπίσουν προβλήματα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης τους, από το εμπάργκο που θα επιβάλουν οι χώρες που προμηθεύουν την Τουρκία με τεχνολογία.

Πηγή: https://www.sportime.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας