Η Κραυγή του Ενστόλου

Και τώρα οι καμπάνες ηχούν πένθιμα

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Δεν πρωτοτύπησε ο Υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν επιβληθεί καθολικό απαγορευτικό στην πόλη η οποία μόλις ένα μήνα πριν παρουσιαζόταν ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς ΜΙΜΗΣΗ.

“Η Κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Κάποιοι όμως δεν άκουσαν” είχε πει ο Υπουργός Υγείας λίγες μέρες πριν.

Οι κάποιοι έμειναν απροσδιόριστοι.

Όπως και στο πρόσφατο Πρωθυπουργικό Διάγγελμα, ο τόνος του οποίου άλλωστε δίνει τη γραμμή στα Κυβερνητικά Στελέχη αλλά και σε κάποια Ενημερωτικά Μέσα που συνηθίζουν να λειτουργούν αυθορμήτως ως διοικούμενα από Κυβερνητικά Στελέχη καθιστώντας έτσι περιττά τα καθοδηγητικά non paper.

Είτε καμπανάκια κινδύνου τα πούμε είτε κώδωνες υπάρχει ανέκαθεν πρόβλημα μαζί τους.

Κανονικά με βάση ΟΛΟΥΣ τους Νόμους της Φυσικής και ΚΥΡΙΩΣ της Ηθικής ο πρώτος που πρέπει να τ’ ακούει είναι αυτός που τα χτυπάει και που τα κινεί προς παραγωγή προειδοποιητικού ηχητικού σήματος.

Κι όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο προειδοποιών, ικανοποιημένος από τον ρόλο του αποστολέα Σήματος Κινδύνου, παραβλέπει πως είναι συγχρόνως ο πρώτος παραλήπτης του.

Ο πρώτος που οφείλει να το μεταφράσει σε πράξη.

Παραβλέπει επίσης κάτι εξίσου σημαντικό.

Για να νομιμοποιηθεί ως πομπός S.O.S οφείλει ν’ ακούει προσεκτικά όσα παρόμοια Σήματα εκπέμπουν οι ειδικοί, Γιατροί εν προκειμένω, πολίτες που είχαν την ατυχία να βρεθούν το καλοκαίρι σε κάποιο από τα Δημόσια Νοσοκομεία, ήδη απορυθμισμένα και με σχεδόν εξοντωμένο προσωπικό, Μ.Μ.Ε που τιμούν την καταστατική υποχρέωσή τους ν’ ασκούν κριτική προς κάθε Εξουσία και Πολιτικοί της Αντιπολίτευσης αυτοκριτικώς Συμπολιτευόμενοι, είδος σπάνιο όσο ο μονόκερος. Όπως θα διαπίστωνε και ο Υπουργός Υγείας και ο Πρωθυπουργός αν διάβαζαν αναδρομικά όσα συνέβησαν μετά το πρώτο κύμα, ήδη με το ξεκίνημα της θερινής περιόδου ακούγονταν σήμαντρα και καμπάνες σαν της Αγια-Σοφιάς και όχι ταπεινά καμπανάκια.

Βρισκόμασταν όμως σε μια συνεχώς διαστελλόμενη περίοδο αυτοθαυμασμού, βεβιασμένων αποφάσεων γι’ άνοιγμα του Τουρισμού με ελάχιστα test, λειψής έγνοιας για τα λεωφορεία υπερμεταδότες και για τα Νοσοκομεία πίσω από τη βιτρίνα των διαφόρων εγκαινίων λ.χ για μεταφερόμενες Κλίνες Εντατικής.

Δεν ακούστηκαν εγκαίρως τα καμπανάκια και πια οι καμπάνες ηχούν πένθιμα όλο και πιο συχνά.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας