Άμυνα Διπλωματία

“Καλά κρυμμένη” αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στα ρωσικά σύνορα;

Ενώ η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, στα βορειοδυτικά σύνορα της Ρωσίας, ποτέ δεν ήταν μυστική, η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων σε μια φερόμενη συγκεκαλυμμένη βάση ήταν προφανώς ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Η «μυστικότητα» του τόπου, όμως, αποκαλύφθηκε από τον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ERR, όταν ένας από τους δημοσιογράφους του απλώς μελέτησε τα δημόσια αρχεία του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Αν και τα έγγραφα προσπαθούσαν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον έχει στρατιωτική βάση στην περιοχή, αποκαλώντας την «εγκατάσταση απροσδιορίστου εκπαίδευσης και λειτουργίας», ποτέ δεν ήταν κρυφή η χώρα όπου βρισκόταν. Επίσημα στην Εσθονία αναπτύσσονται μόνο στρατεύματα του ΝΑΤΟ από το Ηνωμένο Βασίλειο στη βάση Tapa.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, τα 15,7 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για την ανάπτυξη της εσθονικής στρατιωτικής βάσης θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πολλών εγκαταστάσεων, όπως στρατώνων, αποθήκη οπλισμού και χώρου καθαρισμού όπλων.

Μετά από διετή έρευνα, δημοσιογράφοι του ERR κατάφεραν να φτάσουν στο έδαφος της «μυστικής» βάσης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενεί ένα σύνταγμα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Κέβιν Στρίνγκερ, συνταγματάρχη του αμερικανικού στρατού τον οποίο επικαλείται ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η βάση ιδρύθηκε το 2014, όταν οι σχέσεις μεταξύ γειτονικής Ρωσίας και Δύσης άρχισαν την καθοδική τους πορεία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας