Ελλάδα

Καραθάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: «Τον έσυραν αιμόφυρτο και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ»

Σοκάρει η καταγγελία του προέδρου του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνου, στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή Mea Culpa στον ΘΕΜΑ104,6 σχετικά με τον τρόπο θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών που επικαλείται ο Μπάμπης Καραθάνος, οι Αλβανοί αστυνομικοί καταδίωξαν τον Έλληνα πολίτη μετά από επεισόδια στο χωριό Βουλιαράτες, τα οποία και υποκίνησαν ένστολοι της γείτονος. Σημειώνεται, ότι ο Κατσίφας είχε υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και σκόπευε να διαφύγει της σύλληψης περνώντας στην Ελλάδα.

Με συνδρομή ελικοπτέρου και δύναμη πολλών δεκάδων ανδρών και επίλεκτων δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που ήρθαν από τα Τίρανα, οι διώκτες του Κατσίφα τον εγκλώβισαν σε παλιό υδραγωγείο. Εκεί, σύμφωνα με τις πηγές του κου Καραθάνου, τον εξουδετέρωσαν, «τον έσυραν αιμόφυρτο και στη συνέχεια τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στην καρδιά».

Τις πληροφορίες του Μπάμπη Καραθάνου επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του himara.gr Αθηνά Κρεμμύδα. «Πρέπει να βγει η αλήθεια – και όχι όπως στην περίπτωση του Αριστοτέλη Γκούμα», που δολοφονήθηκε πριν επτά χρόνια επειδή μιλούσε ελληνικά στην Χειμάρρα. Στο κλίμα τρομοκράτησης που εντείνεται τα τελευταία χρόνια στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στάθηκε και η δημοσιογράφος Μαριέλα Στεφανλάρι.

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη συνδρομή Ελλήνων εμπειρογνωμόνων ζήτησε μιλώντας στην εκπομπή και ο Μάκης Βορίδης, παρατηρώντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός δια των προκλητικών του δηλώσεων προδικάζει το αποτέλεσμα μιας έρευνας που βρίσκεται εν εξελίξει – και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η δέουσα αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

ΕΔΩ η εκπομπή-αφιέρωμα στην εκτέλεση Κατσίφα.

Πηγή: https://meaculpa.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας