Άμυνα Διπλωματία

“Κάθετη” αντίθεση στο Σώμα Υπαξιωματικών από τον Σύλλογο Αποφοίτων ΣΤΥΑ

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ σε ψήφισμα της αναφέρει όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν για το μέγα ζήτημα που έχει προκύψει με το σχέδιο δημιουργίας “Σώματος Υπαξιωματικών”.

Όλο το κείμενο του ψηφίσματος:

Στην Αθήνα, σήμερα, την 5η Οκτωβρίου 2019, συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Ε.Γ.Σ.) των μελών του Συλλόγου, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, που είναι απόφοιτοι της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.). Μοναδικό θέμα η «Δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών». Με αίσθημα ιστορικής ευθύνης απέναντι στο μέλλον της ΠΑ, των εθνικών μας Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του έθνους μας γενικότερα, με επιστημονική εγκυρότητα, με ομοψυχία, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, η Ε.Γ.Σ. συζήτησε το θέμα και κατέγραψε τις απόψεις και τη θέληση όχι μόνο των μελών της, αλλά και του συνόλου των συλλόγων των αποφοίτων των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και των Ε.Α.Α που παρευρέθηκαν.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Από το Στρατιωτικό Γραφείο του κ. ΥΦΕΘΑ, την 19 Αυγ. 2019 και στο πλαίσιο της μετεξέλιξης των ΕΔ, ζητήθηκαν οι απόψεις των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ), μέχρι τη 06 Σεπ 19, για τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών. Πρόταση, όπως γράφεται στο σχετικό έγγραφο, για την επανεξέταση της εξελικτικής πορείας των Υπαξιωματικών με καταληκτικό το βαθμό αυτόν του Ανθυπασπιστή.

Η κομβική θέση της πατρίδας μας, σε μια από τις στρατηγικότερες περιοχές, της Μεσογείου, στο σταυροδρόμι διακίνησης ανθρώπων, αγαθών και ιδεών απ’ όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, γεννά προκλήσεις από δυνάμεις με ετερογενή και πολυδιάστατα συμφέροντα. Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και κυρίως η ανθρώπινη συνιστώσα των, είναι από τους αποφασιστικούς παράγοντες διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, της ισορροπίας και της ειρήνης στην περιοχή.

Ο τεχνολογικός και επιχειρησιακός εκσυγχρονισμός των ΕΔ από τη δεκαετία του 1960 και μετά, σε συνδυασμό με την κύρια εθνική απειλή, απαιτεί στρατιωτικό προσωπικό με ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο και πατριωτικό προσανατολισμό. Σελίδα 2 από 4

Ιστορικά, από τη δημιουργία των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων οι Αξιωματικοί προερχόμενοι εξ Υπαξιωματικών έχουν τιμήσει το Σώμα επαγγελματικά και ηθικά και έχουν διακριθεί στο δημόσιο βίο.

Ο συνεχής οργανωμένος αγώνας για την αναβάθμιση των σημερινών Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ανέδειξε τις σχολές των Υπαξιωματικών σε φυτώριο παραγωγής υψηλής στάθμης επαγγελματικών στελεχών, με μεγάλη αξιοπιστία.

Διαχρονικά, στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της δομής των Ενόπλων μας Δυνάμεων το οικονομικό στοιχείο ήταν πάντα μείζον. Έτσι, με πρόσχημα αυτό, έχουμε διαδοχικές επιθέσεις εναντίον των Σχολών Υπαξιωματικών και των αποφοίτων τους, όπως αυτής της «δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών» που ουσιαστικά θα καταργήσει τις Ανώτερες Στρατιωτικές παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών.

Ένα μοντέλο άριστης λειτουργίας 70 ετών που λειτούργησε ως στυλοβάτης των ΕΔ δεν το αλλάζεις αντίθετα το διατηρείς, το αναβαθμίζεις, το βελτιώνεις το εκσυγχρονίζεις.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε

Τη διαχρονική, σκόπιμη, μεθοδευμένη, άδικη, ανήθικη, διαλυτική και χωρίς προηγούμενο επίθεση που δεχόμαστε, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύρους, της αξίας των ΑΣΣΥ και των αποφοίτων τους και την νομοτελειακή κατάργησή τους, με αποτέλεσμα να πλήττεται ανεπανόρθωτα το ηθικό της ραχοκοκαλιάς του προσωπικού των ΕΔ, με ότι αυτό συνεπάγεται για το αξιόμαχο και την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε:

► Την αυταρχική, διαχρονική και συστηματική προσπάθεια για την αποδόμηση και διάλυση των ΑΣΣΥ και της εξελικτικής πορείας των αποφοίτων.

► Την άκριτη, ανιστόρητη υιοθέτηση ξένων προτύπων (αμερικανικά;;;) και εισαγωγή τους στην οργανωτική δομή των ελληνικών ΕΔ.

► Την αναδιοργάνωση της οργανωτικής δομής των ΕΔ, κυρίως, με επιβαλλόμενα από τους δανειστές καταστροφικά, δημοσιονομικά, λογιστικά κριτήρια.

► Την επιβολή διχαστικών, ανταγωνιστικών, αντιπαραγωγικών, ρατσιστικών απόψεων και στάσεων που παράγουν διαλυτικά φαινόμενα στις ΕΔ και απειλούν την αποτελεσματική συνοχή τους.

► Την επαγγελματική απαξίωση, τον κατακερματισμό του στρατιωτικού προσωπικού, τη βίαιη μεταβολή του επιπέδου διαβίωσης, το δικό μας και των οικογενειών μας με την βαθμολογική, μισθολογική και συνταξιοδοτική στασιμότητα. Σελίδα 3 από 4

Διεκδικούμε

► Την ειλικρινή αναγνώριση από την πολιτεία και το σεβασμό του κοινωνικού ρόλου, του έργου και της διαχρονικής προσφοράς των αποφοίτων ΑΣΣΥ, αλλά και όλων των στελεχών των ΕΔ στους αγώνες του Έθνους.

► Την αναθεώρηση, εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό αναχρονιστικών και διαβλητών θεσμικών κειμένων, (του νομικού πλαισίου, κανονισμών και διαταγών) που αφορούν τις ΕΔ.

► Την πραγματική, ουσιαστική εργασιακή/επαγγελματική αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων όλων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και την εξασφάλισή συμμετοχής τους σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα.

► Την ορθολογική αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού με τα αντίστοιχα προσόντα.

► Τη συμμετοχή μας, μέσω του συντονιστικού αποφοίτων ΑΣΣΥ, σε επιτροπές του ΥΠΕΘΑ, για θέματα που αφορούν τα μέλη μας και τις σχολές μας.

Απαιτούμε

Την άμεση και οριστική απόσυρση κάθε εγγράφου, διαταγής, σκέψης και πράξης που αφορά τη δημιουργία χωριστής επετηρίδας Υπαξιωματικών, υιοθετώντας ξένα μοντέλα και απόψεις.

Δηλώνουμε

Ότι θα αγωνιστούμε ενωτικά, μαζικά, δυναμικά, χωρίς αυταπάτες, ούτε αναμονή, μαζί με όλους τους συλλόγους αποφοίτων ΑΣΣΥ, πρώτα, αλλά και μαζί με όλους όσους αντιλαμβάνονται την ιστορική κρισιμότητα της επίθεσης που δεχόμαστε, για τη διασφάλιση αλλότριων οφελών.

Έχουμε ευθύνη, προσωπική και συλλογική, όλοι οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ, ε.α και ε.ε, ιστορικό, ηθικό και εθνικό χρέος να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, την ιστορία μας, την αξιοπρέπειά μας, την ταυτότητά μας, την πατρίδα μας. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο την ιστορία των Ανωτέρων Στρατιωτικών παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών, τη δίκαιη και ηθική εξελικτική τους πορεία που κατακτήθηκαν με θυσίες και πολύχρονους αγώνες.

Τα επικοινωνιακά, παραπλανητικά τεχνάσματα και οι πομπώδεις εκφράσεις που χρησιμοποιούνται από το ΥΠΕΘΑ και με τα οποία προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν – εξαπατήσουν, συντηρώντας το βολικό για αυτούς περιβάλλον πολυδιάσπασης και διχόνοιας ανάμεσά μας, δεν μας αγγίζουν.

Αρνούμαστε να είμαστε οι μοναδικοί πρόχειροι αποσβεστήρες των εκάστοτε δημοσιονομικών δυσχερειών με μειώσεις εξελικτικού και βαθμών αποφοίτων ΑΣΣΥ και μόνον. Σελίδα 4 από 4

Αναλαμβάνουμε αγώνα εθνικής ενημέρωσης όλων των μαζικών φορέων που ασχολούνται με την άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδας μας. Ενημέρωση του κοινοβουλίου, πολιτικών κομμάτων και μαζικών φορέων εργαζομένων, συνταξιούχων και της νεολαίας της πατρίδας μας. Έτσι ώστε να αντισταθούμε, χωρίς σκοπιμότητες, μαζί με όλο το λαό, αποτελεσματικά, ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση της ραχοκοκαλιάς του προσωπικού των ΕΔ.

Οι αποφάσεις είμαστε εμείς. Η σιωπή παράγει πάντα αβεβαιότητα και απογοήτευση. Μειώνει την αυτοπεποίθηση και εγκαθιστά μια γενικευμένη ανασφάλεια. Δεν μπορείς έτσι να νικήσεις. Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε.

Πηγή: https://www.militaire.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας