Σώματα Ασφαλείας

Κύκλωμα αστυνομικών προμήθευε όπλα σε ποινικούς

Ένστολη λαθρεμπορία όπλων με αποδέκτες γνωστούς ποινικούς της Αττικής, ερευνούν στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Αττική και άλλοι δύο ακόμη σε υπηρεσίες του Ρεθύμνου και των Χανίων, φέρεται να μετέφεραν οπλισμό από την Κρήτη και τον διακινούσαν σε κακοποιούς της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κρήτη φέρεται να προμηθεύτηκαν τον οπλισμό ταχυδρομικώς από το εξωτερικό και στη συνέχεια των μεταπώλησαν στους συναδέλφους τους στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ταξίδεψαν στην Κρήτη, παρακολουθώντας τρεις από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς που επέστρεφαν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά. Την ώρα της αποβίβασης εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις ένστολοι στην κατοχή των οποίων βρέθηκε σάκος που περιείχε 10 όπλα, κυρίως πιστόλια. Από τις υποκλαπείσες συνομιλίες εμπλεκομένων στην υπόθεση, προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος οπλισμός αλλά και άλλος στο πρόσφατο παρελθόν κατέληξε στην κατοχή γνωστών κακοποιών της Αττικής, που έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές αρχές.

Κύκλωμα αστυνομικών προμήθευε όπλα σε ποινικούς
Κύκλωμα αστυνομικών προμήθευε όπλα σε ποινικούς

 

Πηγή: thetoc