Εθνικά Θέματα

”Κλαίνε” οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες «βυθίζουν» την «Γαλάζια Πατρίδα»”

Η Τουρκία ετοιμάζει πιθανόν πρόκληση μετά την ανακοίνωση των προθέσεων της Ελλάδος για την ΑΟΖ στην Κρήτη.

Συνεχίζουν το κρεσέντο προκλητικότητας οι επιλεγμένες για τον σκοπό αυτόν προσωπικότητες που περιβάλλουν τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, όπως ο αρχιτέκτονας της “Γαλάζιας Πατρίδας” Ναύαρχος Τ.Γιατσί, που μιλά για πιθανή  επέκταση της ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο με έγκριση ΗΠΑ-Ισραήλ.

Ο έτερος δε σύμβουλος του Ερντογάν, Mesut Hakki Casin, συνεχίζει να πιστεύει στο αφήγημα του Τραμπ περί κλοπής στις αμερικανικές εκλογές 80 εκατ ψήφων Αμερικανών ψηφοφόρων από τον νυν πρόεδρο Τ.Μπάιντεν.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία βέβαια και αντανακλούν στον πανικό που έχει καταλάβει πλέον το τουρκικό ισλαμικό καθεστώς στην Άγκυρα, αφού τα σήματα που λαμβάνει συνεχώς, δείχνουν μια πιθανή προσπάθεια πτώσης του με πολιτικά μέσα, σε συνδυασμό με μια πιθανή εξέγερση του καταπιεσμένου λαού της Τουρκίας που μετρά νεκρούς στα πεδία των μαχών με τους Κούρδους, πεινάει και δεν έχει δουλειά και θέρμανση.

Οι απόψεις όμως του Ναύαρχου Yaycı έχουν ως εξής: “Το Υπουργείο Εξωτερικών αξιολόγησε το ζήτημα της αύξησης των χωρικών υδάτων μόνο όσον αφορά την” ελευθερία διέλευσης. 

Δεν αναφέρεται καν η ήπειρος, η ΑΟΖ, και η αλιεία σε διεθνή ύδατα.  

Σημειώνω ότι η Αθήνα υλοποιεί βήμα προς βήμα ένα σχέδιο τριών σταδίων. Η Ελλάδα ξεκίνησε με την επέκταση της ΑΟΖ της από το Ιόνιο Πέλαγος και μόλις λάβει την έγκριση Ισραήλ και ΗΠΑ, θα αυξήσει  τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και στο Αιγαίο. 

Ελλάδα και Κύπρος έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία ενάντια στην Τουρκία, με τις δύο χώρες να σκοπεύουν να εφαρμόσουν τους ισχυρισμούς τους για θαλάσσια κυριαρχία. 

Ξεκινώντας από την Αδριατική, η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο και για αυτό εμπιστεύεται την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για την επόμενη της κίνηση. Οι Έλληνες άλλαξαν τακτική, όχι όμως στρατηγική”, ανέφερε ο Τούρκος Ναύαρχος ε.α.

Εξηγώντας ο Γιατσί ποια μέτρα ακριβώς θα λάβει η Ελλάδα με βάση αυτές τις αρχές, συνέχισε τα εξής: “Στο επόμενο στάδιο, οι Έλληνες θα ανακηρύξουν την επέκταση της ΑΟΖ τους στα  12 μίλια στα χωρικά ύδατα της γραμμής Κύθηρα-Κρήτη στο Αιγαίο. Αυτό θα σημάνει αυτόματα και την επέκταση κατά 12 μίλια σε ολόκληρο το Αιγαίο”.

Ο τρόμος των Τούρκων από μια τέτοια ελληνική κίνηση είναι προφανής αφού η Άγκυρα επιδιώκει να διχοτομήσει το Αιγαίο, ενώ δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης επουδενί τρόπο, παρόλο που αυτή έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στον Εύξεινο Πόντο με τους ίδιους διεθνείς νόμους.

Το αφήγημα του Τούρκου Ναυάρχου στοχοποιεί δύο συγκεκριμένες χώρες Ισραήλ και ΗΠΑ, με την δεύτερη να αποτελεί πλέον το μεγάλο εχθρό των παράλογων τουρκικών σχεδίων και της ηγεσίας της.

Στο σημείο αυτό έχουμε τον σύμβουλο του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Mesut Hakki Casin να συνεχίζει να διαδίδει ψευδείς ισχυρισμούς για τις εκλογές των ΗΠΑ σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι ο Μπάιντεν κέρδισε με 80 εκατομμύρια ψεύτικες ψήφους.

Τίποτα δεν δηλώνουν τυχαία όλα αυτά τα φερέφωνα του τουρκικού καθεστώτος, που ετοιμάζεται να προσαρτήσει την Βόρεια Συρία, το Κιρκούκ, την Κατεχόμενη Κύπρο και κυρίως να “εισβάλει” σε ελληνικά χωρικά ύδατα σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι δεν ανήκουν σε καμία συμμαχία, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε σε αυτή των τουρκόφωνων χωρών, ούτε και την πρόσφατη πολυδιαφημισμένη συμμαχία με Πακιστανούς και Αζέρους, παρά μόνο σε αυτήν με τον εαυτό τους και μόνο.

Πηγή: https://www.apokoronaslife.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας