Άμυνα Διπλωματία

Κορονοϊός: Κραυγή αγωνίας για τις τουρκικές φυλακές – «Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

«Οι φυλακές παραμένουν υπερπλήρεις, διότι είναι γεμάτες από πολίτες που κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω πολιτικών φρονημάτων. Κινδυνεύουν με θάνατο», τονίζει για την Τουρκία το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

«Ο κορονοϊός ενδέχεται να μετατρέψει την ποινή φυλάκισης των κρατουμένων στην Τουρκία, σε θανατική ποινή».

Αυτό δηλώνει ο διευθυντής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Hugh Williamson.

Το Παρατηρητήριο εξέτασε 14 περιπτώσεις κρατουμένων στην Τουρκία, οι οποίοι είναι σε σοβαρή κατάσταση και για τους οποίους θα έπρεπε άμεσα να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Βάσει των εν λόγω εξετάσεων, ο Οργανισμός κάλεσε τις Αρχές της Τουρκίας να συμπεριλάβουν τους κρατούμενους στο μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού, παρά την καταδίκη τους στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου (ΤΜΚ).

«Χιλιάδες είναι φυλακισμένοι εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Οι φυλακές παραμένουν υπερπλήρεις, διότι είναι γεμάτες από πολίτες που κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω πολιτικών φρονημάτων. Κινδυνεύουν με θάνατο, όλοι τους», τονίζει ο Williamson.

Το Παρατηρητήριο πήρε συνεντεύξεις από 28 δικηγόρους και μέλη οικογενειών κρατουμένων.

«Περιέγραψαν άθλια προληπτικά και προστατευτικά μέτρα κατά του SARS-CoV-2 στις φυλακές, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον το προσωπικό φορά προστατευτικές μάσκες ή αν παρέχονται μάσκες και υλικά καθαρισμού στους φυλακισμένους», σχολιάζουν οι Οργανώσεις.

«Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και υπερασπιστές δικαιωμάτων, εξακολουθούν να είναι προφυλακισμένοι, περιμένοντας να δικαστούν για την κατηγορία της τρομοκρατίας», συμπληρώνουν και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post