Παρίσι: Στο «σφυρί» έπιπλα της Μαρίας Αντουανέτας για ποσό που αγγίζει τα 1,4 εκατ. ευρώ! Δείτε φωτό


Δύο έπιπλα που ανήκαν στη βασίλισσα της Γαλλίας Μαρίας Αντουανέτας πρόκειται να βγουν σε δημοπρασία στις 22 Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η συρταριέρα και η καρέκλα, ηλικίας 250 ετών, εκτιμάται ότι αξίζουν από 800.000 έως 1,2 εκατομμύρια ευρώ, και από 100.000 έως 200.000 ευρώ αντίστοιχα.

«Αυτά τα έπιπλα ήταν πάντα σημαντικά και θεωρούνταν ως τέτοια ανά τους αιώνες, επομένως, ακόμη και χωρίς την προέλευσή τους και τη βασιλική τους διάσταση, ήταν αντικείμενο θαυμασμού και αρεστά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του γαλλικού τμήματος του Οίκου Christie’s, ο Σιμόν ντε Μονικό.

Μαρία Αντουανέτα

Η συρταριέρα, με σχέδια εμπνευσμένα από την Κίνα και σπάνια μεταλλικά μέρη, κατασκευάστηκε για την τότε μέλλουσα βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα το 1770, όταν έφτασε για πρώτη φορά στη Γαλλία σε ηλικία 15 χρονών.

«Μπορούμε να φανταστούμε ότι ήταν ακόμα μια μάλλον χαμένη μέλλουσα μονάρχης. Θα παντρευόταν τον μέλλοντα βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ΄εκείνη τη χρονιά».

Η καρέκλα ήταν η τελευταία βασιλική παραγγελία της τότε βασίλισσας, πριν ανατραπεί κατά τη Γαλλική Επανάσταση και εκτελεστεί στη συνέχεια, σε ηλικία 37 ετών.

Πέρυσι, ένα ζευγάρι διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν επίσης στην Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ελβετία έναντι 8,18 εκατομμυρίων δολαρίων, αξία πολλαπλάσια από την εκτίμηση της προπώλησης.

Μαρία Αντουανέτα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Skai News