Διεθνή

Κόσοβο: Φρενίτιδα με την Χίλαρι- Πωλούν ρούχα με το όνομά της

Οι κάτοικοι του Κοσόβου φαίνεται πως αγαπούν ιδιαίτερα την οικογένεια Κλίντον, μετά την ανοικτή υποστήριξη ανεξαρτητοποίησης της χώρας και θέλουν να το δείξουν με κάθε τρόπο. Λεωφόρος έχει πάρει το όνομα του Μπιλ Κλίντον, ενώ μαγαζιά στο κέντρο της πρωτεύουσας Πριστίνα ονομάζονται «Χίλαρι» και είναι αφιερωμένα στις ενδυματολογικές επιλογές της υποψήφιας των Δημοκρατικών. Μάλιστα, ένα εξ αυτών βρίσκεται στην λεωφόρο Μπιλ Κλίντον, λίγα μέτρα μακριά από το άγαλμα του πρώην Αμερικανού προέδρου!

hilari-mag-kosovo4

 

Το Αl Jazeera βρέθηκε στο Κόσοβο και στα μαγαζιά που είναι αφιερωμένα στο στιλ της Αμερικανίδας πολιτικού και γνώρισε τους ιδιοκτήτες τους.

Η Ελντα Μορίνα και ο αδελφός της Μπεσιάν είναι οι άνθρωποι που «τρέχουν» τις μπουτίκ, που εμπνεύστηκε ο πατέρας τους, Φείμ.

hilari-mag-kosovo3

 

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 2002, με τον Φείμ να υποστηρίζει πως πάντα θαύμαζε το στιλ της Χίλαρι ως Πρώτης Κυρίας. Ετσι, ονόμασε το κατάστημά του «Χίλαρι». Εξάλλου, όπως λέει, ήταν και ένας τρόπος να ευχαριστήσει την Αμερική για την υποστήριξή της στην χώρα του.

«Εχουμε πελάτες, οι οποίοι έρχονται απ’ όλο το Κόσοβο. Τους αρέσει το όνομα και το στιλ των ρούχων», αναφέρει ο Μπεσιάν, που είναι υπεύθυνος του πρώτου καταστήματος.

hilari-mag-kosovo1

Μία πελάτης, μιλώντας στο Αl Jazeera, δήλωσε πως η Χίλαρι «είναι πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες». Το γεγονός πως είναι κομψή αποτελεί έναν από τους λόγους που ψωνίζει από το μαγαζί τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Φυσικά, οι Μορίνα στέκονται, έστω και από μακριά, στο πλευρό της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην κούρσα προς τις κάλπες.

«Συμπαθούμε πολύ την οικογένεια Κλίντον. Πιστεύουμε πως η Χίλαρι είναι μια γυναίκα με μεγάλο όραμα για το μέλλον της Αμερικής. Αξίζει να κερδίσει», τονίζει η Ελντα.

hilari-mag-kosovo

Τα καταστήματα αποτελούν αξιοθέατο στην πόλη, με πολλούς τουρίστες να σταματούν απ’ έξω και να βγάζουν φωτογραφίες. Αλλοι δεν διστάζουν να μπουν μέσα και να δουν από κοντά ρούχα του στιλ της Χίλαρι, από τα οποία τα περισσότερα θυμίζουν την εποχή που η πολιτικός ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας