Άμυνα Διπλωματία

«Κόβουν τα φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας με το ασφαλιστικό

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς συνεχούς απειλής, με τον Χουλουσί Ακάρ να προβάλει απίστευτες αξιώσεις, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι ίδιοι οι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για το παρόν και το μέλλον τους καθώς δείχνουν πως αυτό που έρχεται είναι η απογύμνωση της Πολεμικής Αεροπορίας μας από αξιόμαχους Ιπταμένους την ώρα που καλπάζει η παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Πόσο αξίζει η ζωή ενός Ιπταμένου; Το ερώτημα φυσικά δεν μπορεί να απαντηθεί με αριθμούς. Και όμως οι ίδιοι οι Ιπτάμενοι δεν βάζουν μόνο ηθικής τάξεως ζητήματα στην πολιτεία αλλά παρουσιάζουν στην κυβέρνηση ακόμα και στοιχεία που δείχνουν πως η μεταχείριση που τους έχει ετοιμάσει είναι πέρα από άδικη και…σπάταλη.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2020 η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό, στους συναρμόδιους Υπουργούς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάζοντας σημείο προς σημείο τις αδικίες, αντίθετα προς τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχαν λάβει, του νέου ασφαλιστικού.

Μεταξύ άλλων φυσικά τονίζουν πως δεν είναι αντίθετοι έτσι γενικά και αόριστα αλλά επειδή είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει στόχο να μην υπολογίσει και να μην εφαρμόσει τις ήδη υπάρχουσες αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς και επειδή στην πραγματικότητα αυτό που έρχεται είναι η περαιτέρω νέα περικοπή των συντάξεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως η επισήμανση τους πως το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο  θα δημιουργήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις αντικίνητρο παραμονής σε κρίσιμες ειδικότητες (για την Αεροπορία στο ιπτάμενο προσωπικό).

Ασφαλιστικό και άδικο και σπάταλο

Το τι ακριβώς θα σημάνει το νέο ασφαλιστικό για την Άμυνα της πατρίδας μας το εξηγεί ο Ιπτάμενος, Αντιπτέραρχος ε.α. , Παναγιώτης Δημητριάδης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ο οποίος σε άρθρο του, σημειώνει πως το νέο ασφαλιστικό είναι άδικο « όχι μόνο για τους Ιπταμένους αλλά για τα σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού που επανδρώνει θέσεις εργασίας υψηλού ρίσκου».

«Το σημερινό νέο ασφαλιστικό, αντί να αποτελέσει δικαίωση όλων αυτών που προσέφεραν για την πατρίδα, έρχεται να βάλει την τελική ταφόπλακα με όσα αναφέρει στα σχετικά άρθρα. Το νομοσχέδιο και τα αποτελέσματά του θα φανούν άμεσα λόγω της μεγάλης ζήτησης παγκοσμίως σε πιλότους της πολιτικής αεροπορίας η οποία μεταξύ των άλλων αποτελεί και τον κρίσιμο καταλύτη στην δημιουργία του προβλήματος. Επιπρόσθετα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε Ιπταμένους ε.α. να ζητούν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, έναν νόμο που ήταν ο μοναδικός που τους δικαίωνε από το 2014 και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ πέρα από το ζήτημα δικαιοσύνης προς τους Ιπταμένους που βάζει παρουσιάζει και στοιχεία που σοκάρουν για την οικονομική σπατάλη που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

Για να γλιτώσει λοιπόν ο προϋπολογισμός ένα ελάχιστο ποσό αδικώντας στρατιωτικούς θα σπρώξει πολλούς Ιπτάμενους στην παραίτηση με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Το γιατί το εξηγεί ο Πτέραρχος Δημητριάδης που επισημαίνει πως «η αρχική εκπαίδευση ενός και μόνο Ιπταμένου στα αεροσκάφη F-16, έχει κόστος 900.000 ευρώ ενώ σχετικής εμπειρίας 2 εκ ευρώ».

Οι Απόστρατοι έχουν στείλει μήνυμα πως για μία σειρά από λόγους που έχουν παρουσιάσει θα παλέψουν με κάθε τρόπο για την μη εφαρμογή της ασφαλιστικής ρύθμισης που φέρνει η κυβέρνηση και περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης η οποία προεκλογικά τους στήριζε στα αιτήματα τους.

Πηγή: https://www.usay.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας