Η Κραυγή του Ενστόλου

Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης SOS

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Αν και η ενίσχυση του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ από τη διαταγή ενίσχυσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τον προηγούμενο Φεβρουάριο (διαταγή περί ενίσχυσης Αστυνομικών Υπηρεσιών των τουριστικών περιοχών της Χώρας κατά τη θερινή περίοδο) ήρθε η στιγμή που πρέπει να ενισχυθεί η Δ.Α.Κ.Α.Θ από προσωπικό που υπηρετεί εντός της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης.

Από την 7η Απριλίου 2019 θα εφαρμοστεί πλήρως ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα αεροδρόμια όπου θα είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση όλων των Ευρωπαίων επιβατών τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τη Χώρα.
Υπενθυμίζω ότι αυτός ο κανονισμός τέθηκε σε ισχύ το 2017 για δύο μόλις ημέρες και άρθηκε η εφαρμογή του προσωρινά εξαιτίας του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον αυξημένο όγκο των επιβατών.
Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν ήταν τουλάχιστον τραγικές με τις ουρές των επιβατών που περίμεναν να ελεγχθούν να φτάνουν μέχρι και την πίστα του αεροδρομίου.
Επιπρόσθετα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την επιβατική αύξηση που αναμένεται να έχει το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κατά την εφετινή θερινή περίοδο.

Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η άμεση και έγκαιρη ενίσχυση της Δ.Α.Κ.Α.Θ με προσωπικό, ώστε να αποφευχθούν αρνητικές καταστάσεις και εικόνες που ενδεχομένως να πλήξουν και να εκθέσουν διεθνώς τη Χώρα.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας