Απόψεις

Κρίμα για αυτούς που τους ψήφισαν

Πέραν των όλων παραδόξων, έχουμε και άλλο ένα, αυτό της παρουσίας βουλευτών σε… δύο κοινοβουλευτικές ομάδες!

Αυτά που συμβαίνουν στην Βουλή τα τελευταία 24ωρα είναι άνευ προηγουμένου και… μεταξύ μας είναι ενάντια στην λαϊκή βούληση.

Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης*

Για όσους δεν γνωρίζουν έξι βουλευτές, άλλοι ανεξάρτητοι και άλλοι μέλη των ΑΝΕΛ απέστειλαν επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση στις οποίες γνωστοποιούσαν ότι επιθυμούν οι ψήφοι τους σε όλα τα κατοπινά νομοσχέδια να προσμετρώνται σε αυτές τις κυβέρνησης. Ήταν μία διαδικαστική ντρίμπλα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει και τυπικά την δεδηλωμένη.

Το προηγούμενο διάστημα, αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση είδε να της ασκείται κριτική γιατί ενώ επί της ουσίας δεν έχει την πλειοψηφία στην Βουλή ως κόμμα, την στηρίζουν ανεξάρτητοι και βουλευτές άλλων κομμάτων δημιουργώντας ένα πραγματικά περίεργο μωσαϊκό. Τις επόμενες ημέρες συζητήθηκε πώς θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει και τυπικά την δεδηλωμένη με τις πρώτες σκέψεις που έπεσαν στο τραπέζι να είναι η απορρόφηση των «αδέσποτων» στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι τέτοιο, όμως, θα έφερνε την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και κατά συνέπεια ο πρώην ΥΠΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, θα έχανε όλα τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού. Έτσι, επιλέχθηκε μία μεσοβέζικη λύση, αυτή των επιστολών, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τους κανονισμούς της Βουλής. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και τυπικά την δεδηλωμένη αφού προεξοφλούνται οι 151 ψήφοι στα επερχόμενα νομοσχέδια.

Πέραν των όλων παραδόξων, όμως, έχουμε και άλλο ένα, αυτό της παρουσίας βουλευτών σε… δύο κοινοβουλευτικές ομάδες! Συγκεκριμένα, Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι μέλη της ΚΟ των ΑΝΕΛ και κατά συνέπεια ανήκουν στην αντιπολίτευση και συγκεκριμένα σε ένα κόμμα που δεν έδωσε (κατ αρχήν) ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ίδιοι στηρίζουν το κυβερνών κόμμα. Οι δυο τους δηλαδή ανήκουν σε κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση και ένα κόμμα με το οποίο δεν ψηφίστηκαν.

Μπορεί ο Κώστας Ζουράρις να δηλώνει πως είναι μαζί με τον Πάνο Καμμένο αλλά είναι ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος, όμως, που ψήφισε αυτόν, τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον Δανέλλη, τον Κόκκαλη, την Κουντουρά και όλους τους υπόλοιπους «αδέσποτους» δεν τους έδωσε εντολή για αποσκιρτήσεις. Έγιναν βουλευτές με την σημαία ενός κόμματος και με ρητορική διαφορετική και τώρα γίνονται δεκανίκια του Αλέξη Τσίπρα ενάντια στην λαϊκή εντολή.

Είναι κρίμα να μην σέβονται την ψήφο των Ελλήνων που πήραν, αλλά οι εκλογές πλησιάζουν και ο κόσμος έχει γνώση, όσο κι αν οι ίδιοι πιστεύουν το αντίθετο.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας