Άμυνα Διπλωματία

Κρίση μεγαλείου από τον Ερντογάν – Θέλει και πυρηνικά όπλα

Του Νίκου Μελέτη

Σε επικίνδυνα σκοτεινά μονοπάτια απειλεί να οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες για πρώτη φορά ευθέως έθεσε θέμα απόκτησης και πυρηνικών όπλων από την Τουρκία, θέτοντας πλέον προ των ευθυνών της την διεθνή κοινότητα αλλά και όλους τους διεθνείς παράγοντες οι οποίοι μέχρι τώρα δείχνουν… κατανόηση στις «παραξενιές» του τούρκου ηγέτη.

Η δήλωση του Τ.Ερντογάν ότι και η Τουρκία δικαιούται όπως οι άλλες μεγάλες χώρες να έχουν πυρηνικά όπλα ,αποτελεί το τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας δηλώσεων και κινήσεων του Τούρκου ηγέτη που τον απομακρύνουν σταδιακά από την Δύση και ξεσκεπάζουν έναν αυταρχικό ηγέτη, επικίνδυνο, απρόβλεπτο και ανεξέλεγκτο παίκτη, που βιώνει το προσωπικό «μεγαλείο» του οραματιζόμενος την μετατροπή της Τουρκίας σε παγκόσμιο «παίκτη» βάζοντας την στο «κλαμπ» των πυρηνικών δυνάμεων.. Και συγχρόνως βρίσκει λόγο, την απουσία πυρηνικών όπλων από το οπλοστάσιο της Τουρκίας, για να δικαιολογήσει την αδυναμία της Τουρκίας να προωθήσει τους στόχους της στην Συρία, στην Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο…

Μιλώντας στην Σεβάστεια ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «ορισμένοι έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και δεν είναι ένας ή δύο, αλλά εγώ δεν πρέπει να έχω.. Αυτό είναι απαράδεκτο» είπε αναφερόμενος στις μεγάλες δυνάμεις που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Αναφέρθηκε χωρίς να τον κατονομάσει σε ξένο ηγέτη πρόεδρο χώρας, που του είχε εκμυστηρευθεί ότι η «χώρα του έχει 7.500 πυρηνικές κεφαλές και συνεχίζει να αυξάνει το οπλοστάσιο της ενώ οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν 12.000-15.000 πυραύλους» και έκανε ειδική αναφορά στο Ισραήλ που χρησιμοποιεί όπως είπε το πυρηνικό οπλοστάσιο του ως μέσο απειλών».

«Αυτοί που σκέφτονται να κινηθούν εναντίον της Τουρκίας θα πρέπει να το σκεφθούν όχι μια, ή δέκα φορές, αλλά εκατό φορές πριν κάνουν το πρώτο βήμα» είπε ο κ.Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία».

Αυτές οι κρίσεις «μεγαλείου» του Τ.Ερντογάν εκδηλώνονται την στιγμή που οι σχέσεις του με την Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ είναι σε οριακό σημείο λόγω της πρόσδεσης του στο άρμα του Β. Πούτιν και ενώ η εγκατάσταση των S400 στο τουρκικό έδαφος ,και η απειλή του τούρκου ηγέτη ότι θα προσφύγει στην Ρωσία για αγορά μαχητικών 5ης Γενιάς, έχουν υποχρεώσει και τον «φίλο» του Ντ.Τραμπ να έχει αποστασιοποιηθεί, καθώς τόσο το Στειτ Ντιπάρτμεντ όσο και το Πεντάγωνο αλλά και τα δυο νομοθετικά Σώματα αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία της Τουρκίας ως Συμμάχου χώρας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην πηγή

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας