Σώματα Ασφαλείας

Κρίση στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.;

της Θάλειας Χούντα

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και ακολουθείται και φέτος η πεπατημένη: πολλά ακούγονται για πολλούς και λίγα ισχύουν για λίγους.

Οφείλω, να ξεκαθαρίσω, το ήδη γνωστό και αυτονόητο, ότι δεν αμείβομαι από κανέναν (όσο και να ενοχλεί), δεν έχω την όποια παροχή – αντιπαροχή από κανέναν (που επίσης ενοχλεί) και δεν έχω προσωπικό συμφέρον για τις κρίσεις αυτές.

Όποιος διαβάζει τα άρθρα μου, εύκολα το έχει διαπιστώσει, αφού την κριτική μου έχουν δεχτεί αξιωματικοί, που μπορεί, να μας συνέδεε γνωριμία ή φιλία, χωρίς αυτό να επηρεάσει την ανάδειξη κάποιων γεγονότων.

Επίσης, όσα μπορεί, να δημοσιευτούν τις ημέρες αυτές, είναι ανεξάρτητα των κρίσεων αλλά χρονικά συμπίπτουν με αυτές, αφού εν τέλει η ζωή και η δραστηριότητα των υπολοίπων Ελλήνων δεν σταματάει τέτοια εποχή κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κρίση υπάρχει στους ανώτατους κόλπους, αφού κάποιοι που ¨πόνταραν¨ στη παραμονή του νυν Αρχηγού και ¨επένδυσαν¨ σ’ αυτή, φαίνεται, ότι θα διαψευστούν και την υστάτη ώρα θα βρεθούν χωρίς τον άνωθεν καλό λόγο.

Τα ονόματα τόσο για την θέση του Αρχηγού όσο και του Υπαρχηγού έχουν «κλειδώσει» και είναι λογικό, αυτοί να έχουν λόγο και να επιλέξουν τους άμεσους συνεργάτες τους.

Επίσης, έχει κλειδώσει και η θέση του Διευθυντή Ασφαλείας Αττικής, με τη … Δυτική Αττική να έχει το προβάδισμα, αφού οι επιτυχίες θα έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα. Ειδικά η πρόσφατη, του Α.Τ. Ελευσίνας με την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας καπνού, φορτηγών κλπ, έδωσε το τελικό «οκ» στην επιλογή του προσώπου.

Όσο για τον απερχόμενο Διευθυντή Ασφαλείας, πέραν των άλλων, η χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Βουλής περί «επιχειρησιακών προβλημάτων της αστυνομίας», σχετικά με τη δράση του «Ρουβίκωνα», φαίνεται, να σηματοδοτεί πολλά. Και η άσχημη αυτή κατάσταση, φέρεται, να αφορά σύσσωμη την ηγεσία της Ασφάλειας Αττικής.

Από το σημείο αυτό και μετά, υπάρχουν οι αξιωματικοί που με το σοβαρό έργο τους έφεραν αποτελέσματα και έχουν καταξιωθεί μέσα απ’ αυτό αλλά υπάρχουν και οι αξιωματικοί, που διαχρονικά έχουν επιλέξει μια πιο ¨ήσυχη¨ οδό άνευ ρίσκων και ευελπιστούν μέσω αυτής, να ανέλθουν.

Η μεγάλη διαφορά είναι, ότι οι πρώτοι έπαιξαν την καριέρα τους, στις υποθέσεις που χειρίστηκαν και εν τέλει κέρδισαν. Τρανταχτά παραδείγματα, η Κρήτη και η Δυτική Μακεδονία, όπου οι διοικούντες έχουν κάθε λόγο, να είναι περήφανοι για τη δουλειά τους.

Τα ¨κριτήρια¨, κομματικής νομιμοφροσύνης, σύμπλευσης παντί τρόπο με την ηγεσία, προσωπικών αντιπαραθέσεων, «βρίζω τον εχθρό σου» για να φαίνομαι φίλος σου, σου δίνω βήμα στα ΜΜΕ και να με θυμηθείς στις κρίσεις, σου τηλεφωνεί ο δείνα ή ο τάδε κλπ, ας ελπίσουμε, να μην εφαρμοστούν σε μεγάλο βαθμό.

Ούτως ή άλλως, η επόμενη ημέρα θα μας βρει εδώ, με τα στοιχεία εδώ και την ¨καυτή πατάτα¨ στα χέρια …

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας