Εθνικά Θέματα

Κύπρος: Συγγνώμη από τον πατέρα του 16χρονου που υπέστειλε την σημαία στο σχολείο της Λύσης

Ο «πρωθυπουργός» και ο «υπουργός παιδείας» στα κατεχόμενα πήγαν στο δημοτικό σχολείο απ’ όπου ο 16χρονος Ελληνοκύπριος υπέστειλε την τουρκική σημαία και παρέδωσαν μια καινούρια – Διέρρευσε από τα κατεχόμενα, η επιστολή που έστειλε ο πατέρας του 16χρονου, στον Ακιντζί.

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στα κατεχόμενα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο λεγόμενος «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου πήγαν στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης, απ’ όπου ο 16χρονος Ελληνοκύπριος υπέστειλε την τουρκική σημαία, για να παραδώσουν μια καινούργια.

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «ήρθαμε να σας φέρουμε μια καινούργια σημαία», προσθέτοντας ότι εμπιστεύεται τα παιδιά και την νέα γενιά και πρέπει να μεγαλώσουν ως καλοί πολίτες για να μπορέσουν να προσφέρουν στο ψευδοκράτος που είναι σημαντικό γι’ αυτούς.

Ο κ. Τατάρ παρέδωσε στο σχολείο τις σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους λέγοντας ότι η μεγαλύτερή του ευχή είναι αυτές οι δύο σημαίες να κυματίζουν μαζί, λέγοντας πως ένα από τα μεγαλύτερα καθήκοντά τους είναι, παρά τα «εμπάργκο», να ενισχύσουν το ψευδοκράτος, να το στηρίξουν και να μεγαλώσουν παιδιά με εθνική συνείδηση και αρχές.

Εν τω μεταξύ, όπως διέρρευσαν τα κατεχόμενα, η οικογένεια του 16χρονου Ελληνοκύπριου με επιστολή της στον Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την πρόθεση να επιστρέψει την σημαία αποδίδοντας την πράξη του παιδιού σε παρορμητισμό.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας