Πολιτική

Κυβέρνηση… Κρήτης: Οι λόγοι που ο Τσίπρας και το Υπουργικό Συμβούλιο «μετακόμισαν» στη νησί

Εκλογικό προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ

Άρωμα από προεκλογική εκστρατεία δίνει η παρουσία του πρωθυπουργού και σχεδόν σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου στην Κρήτη, για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειράν μετά τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα και ουσιαστικά αποτελεί την αρχή των προσπαθειών της κυβέρνησης για επανασύνδεση με την επαρχία και κυρίως τον αγροτικό κόσμο, αφού θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο αντίστοιχο συνέδριο στο θεσσαλικό κάμπο.

Η Κρήτη, εξάλλου, αποτελεί ένα από τα εκλογικά προπύργια του ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθίζηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα περιοριστεί απόψε στο Ηράκλειο, για το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, αλλά αύριο θα επισκεφθεί τα Χανιά, τόπο καταγωγής του προέδρου της ΝΔ, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο για την ενέργεια και τη νησιωτικότητα, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Κλιματικής Αλλαγής, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη κάθοδό του στην Κρήτη, το Δεκέμβριο του 2016, ο κ. Τσίπρας τα είχε βρει… σκούρα και είχε αντιπαρατεθεί on camera με τους αγρότες του νησιού που είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν, ενώ είχε αξιώσει την αποχώρηση των δημοσιογράφων από σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Ενδιαφέρον θα έχει και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ «πολιορκεί» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί φυσικό επακόλουθο των προσπαθειών της Κουμουνδούρου να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας