Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Λέσβος: Μας εκβιάζουν για να δεχτούμε κλειστές δομές – Ξεπέρασαν τους 20.000 οι μετανάστες στο νησί..

Ακόμη και με τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται. 

Στη διάσωση και περισυλλογή 145 μεταναστών και προσφύγων, σε τρία διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές της Σαμοθράκης, της Λέσβου και της Σάμου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Το ίδιο διάστημα 254 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από λέμβους σε επτά διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν στα νησιά Λέσβος, Καλόλυμνος και Κω.

Δυσκολότερη από όλα τα νησιά είναι πλέον η κατάσταση τη Λέσβου αφού με βάση την επίσημη καταγραφή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι χθες το πρωί (13/12/2019) στη Λέσβο βρίσκονται  συνολικά 20.060 μετανάστες – πρόσφυγες και στη Μόρια 17.862.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αποσυμφόρησης της Λέσβου από την Κυβέρνηση και όλα συνηγορούν στην πρόβλεψη που είχαμε κάνει (3/12/2019)  ότι μας εκβιάζουν για να δεχτούμε τις κλειστές δομές!

Προς το παρόν η Κυβέρνηση κάθε εβδομάδα ρίχνει στο τραπέζι και μια νέα τοποθεσία για την κλειστή δομή μεταναστών στη Λέσβο και καταγράφει αντιδράσεις!

Πηγή: https://www.iellada.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας