Συνεντεύξεις

Μαγδαληνή Ράπτη: «Εργάζομαι πάντα με όλες μου τις δυνάμεις πάνω σε αυτά που πιστεύω»

Από την Λούρου Σταυρούλα

Εκλογές 2015. Πολλά να τα νέα κόμματα που θα αναμετρηθούν για την νίκη, ανάμεσα σε αυτά και το Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών. Το gorganews μίλησε με την υποψία βουλευτή  στην Περιφέρεια Αττικής, Μαγδαληνή Ράπτη, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

10537455_10152526156276316_5275837140920211648_o (1)

 

Σταυρούλα Λούρου: Κυρία Ράπτη, πείτε μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σας

Μαγδαληνή Ράπτη: Κατάγομαι από την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας από Ηπειρώτες γονείς. Είμαι παντρεμένη  και μητέρα δύο κοριτσιών. Είμαι ιατρός Παθολόγος και εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια σε δημόσιο νοσοκομείο. 

 

Σ.Λ.: Πως αποφασίσατε να κατεβείτε στις εκλογές, ως υποψήφια βουλευτής με το νέο κόμμα του Γιώργο Παπανδρέου;

Μ.Ρ.: Πιστεύω ότι οι λύσεις δεν δίνονται κάνοντας μικροπολιτική, αλλά συμμετέχοντας ενεργά, χρησιμοποιώντας τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα αποφάσισα να ασκήσω. Είναι η στιγμή που ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση, ώστε η επιθυμία των πολιτών να βγαίνει στην επιφάνεια, απαλλαγμένη από παραπληροφόρηση και ρητορείες. Ο λαός θα πρέπει να είναι σε θέση να εκφράζει άμεσα την βούλησή του για σημαντικά θέματα, τηρώντας τις αξίες της δημοκρατίας. Θεωρώ ότι  ήταν μια ιστορική ευκαιρία με το δημοψήφισμα να δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το δημοψήφισμα που πρότεινε, δεν εμποδίστηκε από την Ευρώπη, αλλά από κομματικά στελέχη, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί η φωνή του κόσμου σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Θα ήθελα να αναφέρω, ότι ήμουν και το 2009 υποψήφια βουλευτής στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, τη Θεσπρωτία. Πιστεύω ότι πρέπει στις δύσκολες στιγμές να μην αφήνουμε τη χώρα μας αβοήθητη, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι.

 

Σ.Λ.: Μιλήστε μας λίγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Αττικής και πως σκοπεύετε να ενεργήσετε σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Μ.Ρ.: Χιλιάδες νοικοκυριά στερούνται τα στοιχειώδη, βρίσκονται αντιμέτωπα με χρέη και κατασχέσεις. Καθημερινά  οι απολύσεις και η ανεργία «θερίζουν» τις παραγωγικές ηλικίες και ιδίως τους νέους, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση διαλύονται και οι υποδομές ξεπουλιούνται. Οι μαρτυρίες του κόσμου είναι συγκλονιστικές.  Οι πολίτες έχουν βρεθεί σε απόγνωση. Και όχι άδικα, αφού κατά γενική ομολογία το κράτος έχει πάψει να είναι κράτος μέριμνας, τα κεκτημένα πολλών ετών χάνονται, ενώ γίνεται φανερό ότι η κυβέρνηση υπακούει τυφλά σε ξένα συμφέροντα, και όχι στα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο. Θα είμαι μάχιμη στο πλευρό των πολιτών στις διεκδικήσεις τους για αξιοπρεπή ζωή και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου.

 

Σ.Λ.: Είστε μια πολυάσχολη γυναίκα, πως τα καταφέρνετε; Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Μ.Ρ.: Όταν κάνεις κάτι με όλη σου την ψυχή, δεν κουράζεσαι, βγαίνει από την καρδιά σου. Εργάζομαι πάντα με όλες μου τις δυνάμεις πάνω σε αυτά που πιστεύω. Και μην ξεχνάμε, ότι οι γυναίκες παραδοσιακά πρωτοστατούν στα κοινωνικά θέματα.

 

Σ.Λ.: Κάντε μας μια ευχή για το μέλλον της χώρας

Μ.Ρ.: Πρέπει να αγωνιστούμε με ρεαλιστικό και σύγχρονο Ελληνικό πρόγραμμα, και με επιμονή να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα αξιοπρεπές μέλλον. Η νεολαία μας δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο στην ανεργία. Οι οικογένειες δεν πρέπει να ζουν στην ανέχεια. Στο τεταμένο αυτό οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, πρέπει να κινηθούμε με αλληλεγγύη, να συμμετέχουμε και να μεριμνήσουμε για ένα κράτος Πρόνοιας που θα στηρίζει τους πολίτες. Κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης και αρχίζει η νέα πορεία μας για την κυριαρχία των πολιτών και την κοινωνική δικαιοσύνη.  Συνεχίζω με συνέπεια και με αποφασιστικότητα να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο παρόν, και ένα καλύτερο αύριο για τους Έλληνες.

 

Βιογραφικό

Η Μάγδα Ράπτη κατάγεται από την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας από Ηπειρώτες γονείς. Είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής IFM Ιασίου, και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Αθηνών (ΕΣΔΥ).  Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας στο 3ο Νοσοκομείο Αθηνών, και από 20ετίας εργάζεται ως Νοσοκομειακή Ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ αυτή τη στιγμή κατέχει το βαθμό του Διευθυντή στην Παθολογική Κλινική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Λεβαδειάς. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου νοσοκομείου, Πρόεδρος Ενώσεων Ιατρών (ΕΙΝΕΒ), Πρόεδρος Επιστημονικών Επιτροπών κ.λ.π.

Από τα μαθητικά ήδη χρόνια, ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στα ιδεώδη του σοσιαλισμού, και έχει λάβει πολλαπλές πρωτοβουλίες εθελοντισμού στους Νομούς Χίου (1985), στη ΝΕΛΕ Βολισσού Χίου (1986), ενώ παρουσίασε σημαντική κοινωνική δράση στο Νομό Βοιωτίας.  Κυρίως την τελευταία 20ετία δραστηριοποιείται σε τοπικούς συλλόγους Νοτιοανατολικής Αττικής (Χάρακας, Λεγραινά Σουνίου) όπου έχει και την έδρα της, αλλά και σε τμήματα γυναικών, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Οργανωτικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Άνω Πατησίων Αθήνας, όπως επίσης και με προσωπικό φιλανθρωπικό έργο. Το 2009 διετέλεσε υποψήφια βουλευτής στην ιδιαίτερη της πατρίδα την Θεσπρωτία, στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.  Συνεχίζει την πολιτική της δράση, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προγραμμάτων και μελετών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που αφορούσαν τη λειτουργικότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, του ΙΚΑ και των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και τη συνεισφορά τους στη Δημόσια Υγεία.

Έχει εκπονήσει πολύ μεγάλο προσωπικό ιατρικό ερευνητικό έργο και στατιστικές μελέτες για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και τον Σακχαρώδη Διαβήτη, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε πληθώρα εθνικών και διεθνών συνεδρίων. Ηγείται ερευνητικών ομάδων σε μελέτες τόσο ιατρικών και διοικητικών θεμάτων, αλλά και μεθόδων βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, μεθόδων αντιμετώπισης κρίσεων μεγάλης κλίμακας, μεθόδων αναδιάρθρωσης υγειονομικών μονάδων και εισαγωγής προτύπων management και χρηματοοικονομικών για νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ προσεχώς παρουσιάζει τη Διδακτορική της Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

10920258_10152521301436316_1973029198848070825_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Top Post