Απόψεις

Με οδηγό την προπαγάνδα και την πολιτική εξαπάτηση

Όταν τα προεκλογικά “δωράκια” εξαντλούνται και οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν μη διαχειρίσιμη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόγεια του Μαξίμου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, καταφεύγουν στη μοναδική εργασία, που γνωρίζουν να κάνουν καλά, την προπαγάνδα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτικό κληρονόμο μιας ιδεολογίας με παράδοση στην προπαγάνδα, η μέθοδος είναι λίγο πολύ γνωστή. Διαστρέβλωση θέσεων πολιτικών αντιπάλων, δημιουργία πλαστών γεγονότων και διασπορά fake news, με μεθόδους και ταλέντο, που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς!

Αξιόλογα δείγματα γραφής είχαν παρουσιάσει ως αξιωματική αντιπολίτευση με το σκηνικό της “ανθρωπιστικής κρίσης” την περίοδο 2012-2014, με παιδιά να λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία, ανθρώπους να τρώνε από τα σκουπίδια και χιλιάδες απελπισμένους να οδηγούνται στην αυτοκτονία.

Όλως παραδόξως από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και μετά, τα παιδιά πήγαιναν χορτάτα στα σχολεία, οι αυτοκτονίες ξαφνικά σταμάτησαν και ουδείς ξαναδιάβασε σχετική είδηση, γιατί προφανώς λύθηκαν εν μία νυκτί όλα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας.

Μάλιστα εκεί που πραγματικά διαπρέπουν είναι η “κοπτοραπτική” προπαγάνδα, όταν παραποιούν ή απομονώνουν, φράσεις και δηλώσεις πολιτικών τους αντιπάλων και στη συνέχεια τις διοχετεύουν σε φιλικά ΜΜΕ και μηχανισμούς στο διαδίκτυο και τα social media, μέσω των οποίων τα fake news διαδίδονται σε χρόνο ρεκόρ.

Γι’ αυτό δεν προκαλεί την παραμικρή έκπληξη η νέα απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ.

Εάν κάποιος δεν είχε παρακολουθήσει τις επίμαχες συνεντεύξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα νόμιζε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ οι αργίες θα καταργηθούν, θα δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα και η δημόσια υγεία θα πάψει να υφίσταται!

Ο βαθύτερος στόχος τους είναι να ενοχοποιήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να δαιμονοποιήσουν την ιδεολογία της ΝΔ, προκειμένου να ενισχύσουν την εξόφθαλμα μανιχαϊστική λογική του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό το πρίσμα αυτό βαφτίζουν “νεοφιλελεύθερη”, κάθε πρόταση της ΝΔ, αγνοώντας ακόμη και την ακριβή έννοια του εν λόγω όρου, ο οποίος εμφανίστηκε στην οικονομική θεωρία στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως ήδη από τη δεκαετία του 70 έχει πάψει να χρησιμοποιείται για τον αυτοπροσδιορισμό πολιτικών ομάδων.

Η έκταση του φαινομένου της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη τη χρησιμοποιούν ακόμη και όταν ο ανυπόστατος χαρακτήρας των ισχυρισμών τους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με την απλή αναζήτηση ενός ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου!

Επί παραδείγματι το Μάρτιο του 2014 με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Σαμαρά επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη προβλέφθηκε η νοσοκομειακή κάλυψη όλων των ανασφαλίστων και τον Ιούλιο του ιδίου έτους επί υπουργίας Μάκη Βορίδη ρυθμίστηκε και η φαρμακευτική τους κάλυψη.

Πάρα ταύτα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τέσσερα χρόνια σε κάθε τους δημόσια παρουσία διατείνονται ότι αυτοί έσωσαν τους ανασφάλιστους, τους οποίους δήθεν είχε αφήσει απροστάτευτους η προηγούμενη κυβέρνηση!

Είναι αλήθεια ότι οι τεχνικές προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματικές, γι’ αυτό άλλωστε πέτυχε να πάρει την εξουσία ανατρέποντας την προηγούμενη κυβέρνηση, να προκαλέσει χάος στη χώρα με το δημοψήφισμα και να επιβιώσει ως κυβέρνηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ έχει αποτύχει 100% σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής!

Το δυστύχημα για τον ελληνικό λαό είναι ότι επί 4,5 χρόνια κυβερνήθηκε από πολιτικούς, των οποίων το μοναδικό ταλέντο ήταν η προπαγάνδα και η πολιτική εξαπάτηση…

*Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι δικηγόρος, ευρωβουλευτής και υποψήφια εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας