Σώματα Ασφαλείας

Μετά τις επιχειρήσεις-συλλήψεις του Α.Τ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ εξαλείφεται το φαινόμενο των παράνομων αποκλειστικών στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο

Την 07-06-2018, ορίστικε από την διοικητή του Α.Τ. Ελευσίνας, ειδική δράση αποτελούμενη από 6 Αστυφύλακες για ελέγχους υπόπτων ατόμων, οχημάτων και γενικότερα απαιτούμενες ενέργειες προς αποφυγή τυχόν έκνομων ενεργειών στον τομέα ευθύνης (Ελευσίνας).

Συγκεκριμένα, περί ώρα 22.20, έπειτα από καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, ότι στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο Ελευσίνας, εργάζονται περί τις έξι (6) αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς, στερούμενες την κατά τον νόμον, άδεια εργασίας κατά παράβαση του Αρ. 20 παρ. 1 &2 του Ν.Δ.683/1948 «Περί διπλωματούχων αδελφών νοσοκόμων και επισκεπτριών», καθώς επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (Λίστα) νοσοκόμων του Νοσοκομείου, κατά παράβαση του Αρ.30 παρ. 4 του ίδιου Ν.Δ και επιπλεον στερούνταν βιβλιάριο Υγείας Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων από το ΙΚΑ, άδεια εργασίας Αποκλειστικής Αδελφής Νοσοκόμας του ΙΚΑ και μπλοκ αποδείξεων, κατά παράβαση του Αρ. 14 παρ.4 του Ν.1976/91 και της Α.Π Φ.9/οικ.1012 από 26/05/1993 Κ.Υ.Α. Αξιοσημείωτο είναι ότι μία εξ αυτών, ήταν η διακινητής όλων των υπολοίπων.

Ο αριθμός των συλλήψεων ήταν σχετικά μικρός, καθότι, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε διενεργηθεί εκ νέου όμοια επιχείρηση με αποτέλεσμα δώδεκα (12) συλλήψεις, αλλοδαπών και μη, παράνομων αποκλειστικών.

Όλες οι επιχειρήσεις ήταν κατόπιν καθοδήγησης της Διοικητή του Α.Τ., η οποία και τις δύο φορές ήταν σε επικοινωνία και συνεννόηση με τον Διοικητή του «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» Νοσοκομείου Κο. ΠΑΛΑΙΟΡΟΥΤΗ, καθότι μεταξύ των δύο Υπηρεσιών υπάρχει άριστη συνεργασία. με βασικότερο γνώμονα και των δύο, την αποτροπή έκνομων ενεργειών.

Με όλα τα ανωτέρω, για ακόμα μία φορά, εμπεδώθηκε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και προκλήθηκαν ευμενή σχόλια, υπέρ τους, της Υπηρεσίας τους και της ΕΛ.ΑΣ γενικότερα.

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post