Εθνικά Θέματα

Να είστε έτοιμοι για ΟΛΑ!!!! ΑΤΥΧΗΜΑ στο Αιγαίο: Πρόκληση εκτός ορίων

Του Γιώργου Φαρμάκη

Τα ελληνοτουρκικά είναι πάντα επίκαιρα. Πολλοί περιμένουν να γίνει το μεγάλο ΑΤΥΧΗΜΑ στο Αιγαίο.

Οι καθημερινές αψιμαχίες σε αέρα και θάλασσα, δημιουργούν μια κατάσταση εκρηκτική. Τα ΜΜΕ και στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία, σχεδόν σε καθημερινή βάση εδώ και δεκαετίες, αφιερώνουν κάποια λεπτά για την ανάλυση των ελληνοτουρκικών.

Εδώ και χρόνια ακούμε για τον κίνδυνο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο. Πάμε να δούμε, την πιο ξεκάθαρη δήλωση που έγινε ποτέ, από Έλληνα στρατιωτικό.

Τι δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.Χριστοδούλου:

“Αποστολή μας είναι η διατήρηση της ειρήνης, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι υπαρκτός. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση των απέναντι. Γιατί αυτή είναι η τουρκική μέθοδος ώστε να προκαλούν. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες”.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Ακάρ:

“τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν επαφές ανάμεσα σε ομάδες εργασίας και θα προσπαθήσουμε για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Όμως κανένας μην κάνει εγωιστικές κινήσεις. Μην τρέχει πίσω από προβοκάτσιες και προκλήσεις. Θέλω να ξέρουν όλοι πως αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας αυτό είναι σημαντικό”.

Συμπέρασμα: Ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ μιλάει ΞΕΚΑΘΑΡΑ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Επίσης, αν απομακρύνουμε τα σημεία, στα οποία προκαλεί ο Ακάρ, θα δούμε ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί σε πόλεμο με την Ελλάδα.

Σίγουρα, θα το έχετε προσέξει: Όποτε η ένταση ανεβαίνει, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα, για προμήθεια στρατιωτικού υλικού (Βλέπε: Παράδοση των S-400 στην Τουρκία, σκέψεις για αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών από την Ελλάδα).

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!

Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας