Πολιτική

ΝΔ: Να δοθούν απαντήσεις για τα 39 δάνεια Καλογρίτσα επί ΣΥΡΙΖΑ

«Κόκκινο» χτυπάει και πάλι το πολιτικό θερμόμετρο μετά τις νέες αποκαλύψεις, που εμφανίζουν τον Χρήστο Καλογρίτσα να πιέζει-απειλεί στελέχη της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να λάβει νέα χρηματοδότηση στο παρά πέντε της προθεσμίας για τους αυτοκινητόδρομους.

Χθες, Τετάρτη, 48 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο κουμπάρος του εργολάβου, Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με τα «ντοκουμέντα διαπλοκής και προνομιακής δανειοδότησης του Ομίλου Καλογρίτσα από την Τράπεζα».

Πιο αναλυτικά, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις για τα 39 (!) δάνεια που χορηγήθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από την Τράπεζα Αττικής στην κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.», συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα. Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η «Τοξότης» φέρεται να έλαβε τον Ιανουάριο του 2015, οπότε και ανέλαβε την εξουσία η συγκυβέρνηση, ομολογιακό δάνειο, ύψους 11 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του ίδιου έτους το πιστωτικό όριο της εταιρίας αυξήθηκε από 10 εκατ. σε 50 εκατ. και στις 14 Μαΐου του 2015 στα 100 εκατ. ευρώ. Οπως προκύπτει δε, από την οργισμένη επιστολή του αρμόδιου τμήματος της Αττικής προς την οικογένεια του εργολάβου, ο επίμαχος λογαριασμός, «που αυξήθηκε υπερβολικά στο άμεσο παρελθόν και σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα», όχι μόνο δεν πρέπει να υπερβεί τα 108 εκατ., αλλά και να μειωθεί στα 100 εκατ. ευρώ κατ’ ελάχιστο έως το τέλος του 2017. Παράλληλα, το 2016 ο κ. Καλογρίτσας εμφανίζεται να έχει λάβει νέα δάνεια, ύψους 22 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ δόθηκαν στον εργολάβο στις 27 Ιουνίου 2016, λίγο πριν από την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία συμμετείχε.

Σύμφωνα με τους 48, «τα όσα περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά της ΤτΕ σκιαγραφούν ένα πρωτοφανές πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο, που εκθέτει την κυβέρνηση και φανερώνει τον τρόπο λειτουργίας του “τριγώνου της διαπλοκής”, που οικοδόμησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μέσω της Τράπεζας Αττικής, του διαγωνισμού-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες του κ. Παππά και την κατάτμηση δημοσίων έργων από τον κ. Σπίρτζη, προκειμένου να καταλήξουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μαξίμου και κουμπάρο του και οριστικό υπερθεματιστή από την Επιτροπή Παππά για μία από τις τέσσερις αντισυνταγματικές άδειες».

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν