Άμυνα Διπλωματία

Νέα δεδομένα στις ρωσοτουρκικές σχέσεις – Παρατηρητής των εξελίξεων οι ΗΠΑ

Σε νέες βάσεις μπαίνουν οι σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην κρύβουν την ανησυχία τους. (Αν και η κυβέρνηση Τραμπ περιορίζεται επί του παρόντος σε φραστικές αντιδράσεις παρά τις πιέσεις γερουσιαστών για αντίποινα εναντίον της Άγκυρας).
Το πολεμικό κλίμα στις σχέσεις Αγκυρας και Μόσχας που είχε δημιουργηθεί μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία το 2015, αποτελεί παρελθόν και η επίσκεψη Ερντογάν στη Μόσχα έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Ρωσία και Τουρκία ανακοίνωσαν μία νέα συμφωνία, αυτή τη φορά για παροχή διαστημικής με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να ευχαριστεί την Μόσχα «εκ μέρους ολόκληρου του τουρκικού Εθνους».

Ετσι, μετά την εμπορική και οικονομική συνεργασία, συστήματα S-400, υπάρχει πλέον συνεργασία για την κατάκτηση και του διαστήματος.

Μάλιστα, η Ρωσία θα αναλάβει να στείλει στο διάστημα τον πρώτο Τούρκο αστροναύτη, για την επέτειο των 100 χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας, το 2023.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Dmitry Rogozin, έκανε την πρόταση στην Τουρκία και ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν την άφησε να πάει χαμένη.

«Είναι λογικό αυτές οι εταιρικές σχέσεις να αναπτυχθούν στον τομέα της διαστημικής εξερεύνησης. Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Η Ρωσία είναι μια χώρα με φιλοδοξίες και τεχνολογία. Είμαστε έτοιμοι να τη μοιραστούμε με τους Τούρκους συναδέλφους μας, συζητήσαμε διάφορους τρόπους συνεργασίας σήμερα το πρωί», είπε ο Ρογκόζιν και πρόσθεσε:

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας