Άμυνα Διπλωματία

Νέες απώλειες για την Τουρκία στην Ιντλίμπ, βίντεο δείχνει την καταστροφή αρμάτων μάχης M60T (Βίντεο)

Τρία ή τέσσερα κατεστραμμένα άρματα μάχης M60T του Τουρκικού Στρατού και τεθωρακισμένα οχήματα που η Τουρκία έχει προσφέρει σε Σύρους αντάρτες είναι ο απολογισμός αποτυχημένης επίθεσης κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, την Πέμπτη, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, τα τουρκικά άρματα δέχτηκαν πλήγματα από αεροσκάφη που ήταν, το πιθανότερο, ρωσικά Su-24. Η επιχείρηση έγινε στην πόλη Al-Nayrab και τα ρωσικά αεροσκάφη διακρίνονται να ρίχνουν βόμβες σε στόχους γύρω από λόφο ο οποίος δεσπόζει στην περιοχή. Οι αντάρτες έχουν λάβει τεθωρακισμένα M113 και ACV-15 από την Τουρκία, όπως επίσης πυροβόλα M114. Εκτός από άρματα μάχης, ο Τουρκικός Στρατός χρησιμοποιεί πυροβόλα T-155 Firtina και ρουκετοβόλα T-122 για την υποστήριξη των «Αντικαθεστωτικών».

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Τουρκία χάνει M60T στη Συρία τον Φεβρουάριο. Προηγήθηκε η καταστροφή ενός άρματος στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ μεταφερόταν με αρματοφορέα. Να θυμίσουμε, η Τουρκία διαθέτει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, στα πλαίσια της Συμφωνίας του Σότσι, σε παρατηρητήρια, ορισμένα από τα οποία έχουν περικυκλωθεί από τον Συριακό Στρατό.

Άλλες εικόνες δείχνουν Τούρκους στρατιώτες να εκτοξεύουν φορητό Α/Α πύραυλο κατά Su-24, το πιο πιθανό πάλι ρωσικού, με το αεροσκάφος να τον αποφεύγει! Η κατάσταση στην Ιντλίμπ, την τελευταία επαρχία που ελέγχουν οι αντάρτες είναι κρίσιμη, καθώς η προέλαση της Δαμασκού κινδυνεύει να μηδενίσει την επιρροή που η Τουρκία ασκεί στη ΒΔ Συρία και μεγαλώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κρίσης στις ρωσοτουρκικές σχέσεις από κάποιο «ατύχημα».

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας