Άμυνα Διπλωματία

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία με ρεπορτάζ πάνω από το «Fatih» – Πλάνα και από φρεγάτα (video)

Το τουρκικό γεωτρύπανο είναι ανοιχτά της Πάφου

Οι Τούρκοι συνεχίσουν να προκαλούν με τις ενέργειες τους και στην κυπριακή AOZ και στο πλαίσιο αυτό θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και σε επικοινωνιακό παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη (16/10), εν μέσω των εξελίξεων και στη Συρία, Μέσο από τη γειτονική χώρα έπαιξε ρεπορτάζ από το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» ανοιχτά της Πάφου.

Συγκεκριμένα, στο γεωτρύπανο ανέβηκε ο δημοσιογράφος του «CNN Turk», Τζουνέιτ Οζντεμίρ, ο οποίος όπως είπε πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο ρεπόρτερ υπογράμμισε ότι το «Fatih» εργάζεται αδιάκοπα, 24 ώρες 7 ημέρες τη βδομάδα.

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι, δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί, τότε η Τουρκία τότε ή θα το πάρει ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει “ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;” και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», σχολίασε ο τούρκος δημοσιογράφος.

Ο Τζουνέιτ Οζντεμίρ σχολιάζει ότι η δουλειά του «Fatih» δεν είναι εύκολη, είναι μια ευαίσθητη εργασία, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει δυο χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα τρία χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες, το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα «Γκαζιάντεπ», η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν, όπως αναφέρει, το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο. Η κάμερα στρέφεται και σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που γίνονται τα γυρίσματα, κατευθυνόμενο προς την φρεγάτα «Γκαζιάντεπ».

Πηγή: https://www.altsantiri.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας