Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Νέες τουρκικές προκλήσεις και απειλές – Erdogan: Τον Αύγουστο θα πετύχουμε ακόμη μία ιστορική νίκη – Akar: Κύπρος και Ελλάδα να μαζέψουν τα μυαλά τους

«Η χώρα έχει βιώσει πολλές νίκες τον μήνα Αύγουστο καθ ‘όλη της την ιστορία», σημείωσε ο Erdogan δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές δηλώσεις

Νέες προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική ηγεσία, που συντηρεί με κάθε τρόπο τους απειλητικούς τόνους, έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

«Η χώρα έχει βιώσει πολλές νίκες τον μήνα Αύγουστο καθ ‘όλη της την ιστορία», σημείωσε ο Recep Tayyip Erdogan αναφερόμενος στην Ημέρα της Νίκης για την Τουρκία, την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στην Μικρά Ασία και την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία το 2016.

«Ελπίζω ότι θα προσθέσουμε έναν νέο κύκλο στην αλυσίδα των νικών μας τον μήνα Αύγουστο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μήνυμα του με αφορμή τη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων Κουρμπάν ανέφερε τις νίκες όλης της ιστορίας του τουρκικού έθνους τον Αύγουστο, όπως η μάχη του Manzikert (1071), η μάχη του Marj Dabiq (1516), τη σφαγή της 30ης Αυγούστου κατά τη διάρκεια του «πολέμου της ανεξαρτησίας» (1922) και την εισβολή στην Κύπρο (1974).

«Θα συνεχίσουμε να νικάμε όσους σκοπεύουν να σταματήσουν τη χώρα μας με πολλά κακόβουλα μέσα, από επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων μέχρι οικονομικές παγίδες», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Akar: Μαζέψτε τα μυαλά σας

Την ίδια ώρα σε προκλητικές δηλώσεις επιδίδονταν και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar από τα κατεχόμενα της Κύπρου, όπου συναντήθηκε με τη στρατιωτική ηγεσία των κατοχικών δυνάμεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Αφού χαρακτήρισε απαραίτητη την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Μεγαλόνησο για την προστασία και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, τόνισε πως «θα συνεχιστεί το έργο που ξεκίνησε πριν από 45 χρόνια (σ.σ. τουρκική εισβολή) και κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό».

Επίσης ο Akar προανήγγειλε τη συνέχιση των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο με κάθε τρόπο και κάλεσε την Αθήνα και τη Λευκωσία να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την αντίδραση της Άγκυρας.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα.

Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά», πρόσθεσε αναφερόμενος στο θέμα των γεωτρήσεων.

Επίσης ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ζήτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να προσεγγίσει τα γεγονότα πιο αντικειμενικά αντλώντας συμπεράσματα από τα διδάγματα του παρελθόντος.

Akar ve TSK'nın komuta kademesinden KKTC'de 'kararlılık' mesajı

Akar ve TSK’nın komuta kademesinden KKTC’de ‘kararlılık’ mesajı

Δύο NAVTEX

Να σημειωθεί εξάλλου ότι, η Τουρκία έχει εκδώσει δύο NAVTEX για σήμερα και αύριο.
Στις 11 και 12 Αυγούστου δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιούν μία ακόμη άσκηση δυτικά της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας