Άμυνα Διπλωματία

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ποιον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο ΥΕΘΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ποιον γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο νέος ΥΕΘΑ, πέρα από τα μεγάλα εθνικά θέματα που είναι επιτακτικά στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, βρέθηκε από τα θέματα Δικαιοσύνης στα θέματα άμυνας και πρέπει μέσα σε ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστεί σε νέο περιβάλλον σε μια περίοδο η οποία είναι ιδιαίτερα ταραγμένη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σίγουρα τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί αφορούν μεγάλα εθνικά μας θέματα, αλλά το υπουργείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, τον οποίο αν καταφέρει να διαχειριστεί καλά και δίκαια, θα βγει κερδισμένος ο ίδιος προσωπικά.

Μαθαίνουμε ότι πρόκειται για πολιτικό χωρίς εξάρσεις και «φανφάρες» που πατάει γερά στα πόδια του. Δεν γνωρίζουμε πολλά, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι καθώς δεν ήταν από τους προβεβλημένους των καναλιών.

Ένα από τα θέματα που θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει, επιστρατεύοντας μάλιστα τις νομικές του γνώσεις, είναι ο διχασμός που προκαλεί στο στράτευμα η φαγωμάρα των συνδικαλιστών,

κυρίως της ομοσπονδίας που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και σχεδόν μοναδικός της στόχος είναι να κλείσει η έτερη ομοσπονδία και να εκπροσωπεί αυτή αποκλειστικά τους στρατιωτικούς.

Την προεκλογική περίοδο μάλιστα, κάποιοι συνδικαλιστές είχαν μετατρέψει στρατόπεδα και πρωτοβάθμιες οργανώσεις σε προεκλογικά κέντρα προωθώντας συγκεκριμένους υποψηφίους, όπως αποκάλυψε τόσο το Armyvoice.gr όσο και άλλες ιστοσελίδες.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό την κατάσταση, η οποία το μόνο που έχει να προσφέρει είναι διχόνοια και κανένα όφελος στους στρατιωτικούς.

Θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα με γνώμονα όχι κομματικά συμφέροντα, αλλά το πώς θα μπορεί να ακούει τη φωνή των στρατιωτικών χωρίς να περνάει και να ωραιοποιείται μέσα από τα φίλτρα της ιεραρχίας, η οποία κρίνεται και εξαρτάται άμεσα από τον υπουργό.

Παράλληλα θα πρέπει να επέλθει ειρήνη στο στράτευμα και να πάψει πλέον η φαγωμάρα, με δεκάδες μηνύσεις μιας συγκεκριμένης ομοσπονδίας σε στρατιωτικούς, που ανήκουν κυρίως στην άλλη.

Αν καταφέρει να ηρεμήσει τα πνεύματα θα σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία και θα λύσει ένα γόρδιο δεσμό που δεν λύθηκε τα τελευταία χρόνια, και αυτό λειτούργησε σε βάρος όλων των στρατιωτικών.

Άλλωστε ο ίδιος έχει προσωπική άποψη για το θέμα, καθώς έχει ήδη επαφές με την πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που έχει έδρα την Καβάλα και ανήκει στην ΠΟΕΣ.

Μάλιστα μέσα στο 2018  έχει προωθήσει στην Βουλή ερώτηση για τα δικαιώματα των ΕΜΘ, που είχε υποβάλει η ΠΟΕΣ.

Πηγή: https://www.armyvoice.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας