Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Ντροπή και Αίσχος: Από 2,5 σάντουιτς για 5 μέρες θα δοθούν στους 4.000 αστυνομικούς που θα μεταβούν στη ΔΕΘ. Αρχηγέ ακούς;

της Θάλειας Χούντα

Είχε καιρό, να μας απασχολήσει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., προφανώς λόγω θέρους, αλλά και πάλι φρόντισε να ¨δηλώσει παρουσία¨, με τις ενέργειές του που, τουλάχιστον, προκαλούν τις φωνές του απλού αστυνομικού.

Δεν φτάνει, που χιλιάδες αστυνομικοί θα ξεσπιτωθούν και θα ξεχάσουν, για ακόμη μία φορά, οικογένεια και ρεπό, για να μεταβούν στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δεν φτάνει, που οι αστυνομικοί αυτοί θα έρθουν αντιμέτωποι με πορείες και, πιθανές, φασαρίες. Δεν φτάνει, η πολυήμερη ταλαιπωρία των αστυνομικών αυτών. Ήρθε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και … μερίμνησε, ώστε οι αστυνομικοί αυτοί, για όλες τις ημέρες παραμονής τους στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το εγκριθέν κονδύλιο, να σιτιστούν με 2,5 σάντουιτς και με 5 μικρά μπουκάλια νερό, αφού τόσο αντιστοιχεί ανά κεφαλή και ποσό!

Απίστευτα πράγματα!

Βεβαίως, υπάρχει και το προηγούμενο της Ειδομένης, όπου και πάλι οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία την ημέρα του Πάσχα, ¨απόλαυσαν¨ ένα ολόκληρο κρουασάν και ένα ολόκληρο μικρό μπουκάλι νερό!

Τώρα το ένα κρουασάν έγινε 2,5 σάντουιτς. Μπορούμε, να κάνουμε λόγο για αλματώδη αύξηση του παρεχομένου φαγητού εκ μέρους της υπηρεσίας, σε σημείο που συνιστά ¨σκάνδαλο¨! Δηλαδή, αντιστοιχεί κάτι λιγότερο από μισό σάντουιτς για κάθε ημέρα υπηρεσίας και ένα ολόκληρο μικρό μπουκάλι νερό!

Θεωρώ δεδομένο, ότι ακριβώς το ίδιο μενού θα απολαύσουν τόσο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, που θα παραστούν στα εγκαίνια της Έκθεσης.

Αστυνομικοί και ηγεσία, λαός και Κολωνάκι!

Το συγκεκριμένο πάντως γεγονός είναι αρκούντος σοβαρό και αποδεικτικό του τρόπου σκέψης και πράξης της Ηγεσίας. Όταν το κοινώς αποδεκτά αδιανόητο γίνεται πραγματικότητα, τότε όντως υπάρχει πρόβλημα.

Η μόνη σταθερή αξία είναι το φιλότιμο των μάχιμων αστυνομικών, οι οποίοι, για πολλοστή φορά, θα αποδείξουν εμπράκτως τον σεβασμό στην στολή τους, στο εθνόσημο και στην κοινωνική αποστολή τους.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post