Απόψεις

Ο Αλ. Τσίπρας θα… πληρώσει στην κάλπη φόρους και Πρέσπες

ΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι έχει παγιωθεί το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και ότι η διαφορά κινείται περίπου σε διψήφια νούμερα.

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Αυτό, σε συνδυασμό με την παράσταση νίκης, όπου τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ της Ν.Δ., οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι οι συσχετισμοί αυτοί δεν μπορούν να ανατραπούν και ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα κερδίσει τις εκλογές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων, από τα οποία προκύπτει ότι η οικονομία και το ζήτημα της Μακεδονίας είναι τα δύο βασικά πεδία στα οποία θα κριθεί η εκλογική μάχη. Με απλά λόγια, οι πολίτες ενδιαφέρονται περισσότερο για την τσέπη τους, που έχει αδειάσει από τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι για ό,τι έχει να κάνει με τα εθνικά μας θέματα.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι καταλυτικό ρόλο στις επιλογές των πολιτών διαδραματίζει η περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία οι Ελληνες, στη συντριπτική πλειονότητά τους, δεν μπορούν να αποδεχθούν, από τη στιγμή μάλιστα που οι γείτονες, αξιοποιώντας τους όρους της συμφωνίας, έχουν ως προφανή σκοπό να μονοπωλήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Πράγμα που, πέραν τους εθνικού κόστους για την πατρίδα, αναμένεται να στοιχίσει και εκλογικά στον κ. Τσίπρα.

Ο Αλ. Τσίπρας όμως θα πληρώσει πολύ ακριβά και τις επιλογές του στον τομέα της οικονομίας, που, όπως φαίνεται, δεν αποτελεί δικό του προνομιακό χώρο, όπως υποκριτικά ισχυρίστηκε, αλλά του Κυρ. Μητσοτάκη, που έχει ως βασική προγραμματική θέση του κόμματός του τη μείωση της υπέρογκης φορολογίας που επέβαλε η κυβέρνηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μεγάλους φόρους για να παρουσιάσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορεί να διορίζει στρατιές ημετέρων στο Δημόσιο, αδιαφορώντας για το αν ο κόσμος αντέχει. Ετσι, το αίτημα των πολιτών για μείωση των φόρων είναι καθολικό και η στάση τους αυτή καθορίζει και την επιλογή τους στην κάλπη.

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Άκης Σταυρόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας